STRĂZI DESCHISE Program 7 mai – Expoziția World Press Photo, Motanul încălțat, ateliere pentru copii și expoziții pe Calea Victoriei

„Străzi deschise ” continuă pe Calea Victoriei care se deschide pentru pietoni de această dată doar duminică, 7 mai, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00. 

Evenimentele estivale Străzi deschise – Bucureşti sunt organizate de Primăria Capitalei, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Ce se întîmplă la Străzi Deschise, duminică 7 mai 2023

Duminică, adulții și copii se vor bucura de spectacolele de teatru pentru pitici organizate de Teatrul Țăndărică și de piesele Teatrului Masca, precum și de expozițiile de fotografie și tematice. În apropiere de Muzeul Național de Istorie a României, Teatrul Ion Creangă îi invită pe copii la un atelier interactiv – spectacol muzical. Actorii Andreea Mera și Alexandru Prica vor interpreta mai multe piese alături de copiii care vor fi angrenați într-un joc distractiv. 

Expoziția anuală „WORLD PRESS PHOTO” (Fundația Eidos) își deschide cea de-a 66-a ediție și va putea fi vizitată cu intrare gratuită în perioada 5 mai – 5 iunie, în Piața Universității. 120 de fotografii care imortalizeză evenimente majore, de la războiul din Ucraina la efectele dramatice ale încălzirii globale și la protestele oamenilor de pe tot globul.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În data de 7 mai 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul locuitorilor către domiciliu şi către magazinele din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

farmec.ro

Program Străzi Deschise 7 mai 2023

Piața Universității 

10:00 – 22:00: Expoziția „WORLD PRESS PHOTO” (Fundația Eidos)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României  

11:00 – 12:00: Atelier interactiv – spectacol muzical (Teatrul Ion Creangă)

18:00 – 19:20: Spectacol de teatru – „CLOVNII” (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu Cesianu  

10:00 – 17:30

  • Expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”
  • Expoziția permanentă „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”
  • Expoziția tematică „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Artă al României

18:00 – 19:00: Spectacol de teatru – „Motanul Încălțat” (Teatrul de Animație Țăndărică)

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: