LANSARE „Dragă tată” de Patrick & Ernest Hemingway

Editura Nemira invită cititorii la evenimentul prilejuit de lansarea volumului de corespondență „Dragă tată”, care reunește scrisori pe care și le-au trimis îndrăgitul scriitor american Ernest Hemingway și fiul său mijlociu, Patrick. O carte despre iubirea la distanță, despre părinți și îngrijorările lor eterne, copii și așteptările lor, despre dificultatea de a recupera anumite experiențe.

Evenimentul va avea loc marți, 9 mai, ora 19:00 la Librăria Humanitas Cișmigiu, avându-i ca invitați pe scriitorul Andrei Dósa și traducătorul cărții, Bogdan-Alexandru Stănescu, poeta Svetlana Cârstean și Marius Constantinescu, jurnalist cultural. Moderatoarea discuției va fi coordonatoarea colecției Yorick, Irina Cerchia.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre „Dragă tată”, de Ernest Hemingway

Dragă tată oferă, în premieră, un portret al laureatului Nobel pentru Literatură Ernest Hemingway din intimitatea familiei. Unul dintre cei mai apreciați și deopotrivă controversați scriitori ai secolului trecut, un clasic prin excelență, Hemingway nu a încetat vreodată să fascineze, atât prin literatura sa economicoasă și totuși revelatoare, cât și prin personalitatea seducătoare și pasiunea pentru coride, pescuit și vânătoare.

Patrick, sau bătrânul Șoricel, cum îl alinta Hemingway pe fiul său mijlociu, adună în acest volum inedit scrisori pe care le-au schimbat în decursul a treizeci de ani și ne invită astfel în culisele relației filiale, deschizând o perspectivă până acum necunoscută, apropiată și sensibilă asupra tatălui său.

Dragă tată este dovada faptului că, din cele mai tenebroase circumstanțe, ca într-un proces alchimic, se poate fabrica metalul pur al frumuseții umane.“

Bogdan-Alexandru Stănescu

watchshop.ro

Despre autori

Ernest Hemingway a schimbat literatura mai mult decât oricare alt scriitor al epocii în care a trăit. După publicarea romanelor Fiesta și Adio, arme a devenit imediat unul dintre cei mai mari și mai apreciați scriitori ai secolului al XX-lea. Microromanul său clasic, Bătrânul și marea, a câștigat Premiul Pulitzer în 1953, iar în 1954, scriitorul a primit Premiul Nobel pentru Literatură. Viața și realizările sale sunt explorate în filmul documentar realizat de Ken Burns și Lynn Novick, Hemingway. A rămas cunoscut pentru personalitatea sa explozivă și pasiunea pentru coride, pescuit și vânătoare. A participat la ambele războaie mondiale și la Războiul Civil din Spania, în rol de corespondent de război. S-a sinucis în Ketchum, Idaho, pe 2 iulie 1961.

Patrick Hemingway, al doilea copil dintre cei trei fii ai lui Ernest Hemingway, s-a născut în Kansas City în 1928 și a crescut în Key West, Florida. A absolvit Universitatea Harvard și a urmat o carieră de vânător profesionist în Tanzania, Africa, iar mai târziu a devenit instructor la The College of African Wildlife Management, Mweka. Acolo a servit ca ofițer forestier detașat de Food and Agricultural Organization a ONU. S-a retras în Bozeman, Montana, unde locuiește cu familia sa.

lensa.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: