FRANȚA Scriitoarea Irina Anghel participă la Festivalul Primului Roman de la Chambéry 2023

Institutul Cultural Român din Paris susține prezența scriitoarei Irina Anghel la Festivalul Primului Roman de la Chambéry 2023 care se desfășoară între 10-14 mai. Irina Anghel a câștigat anul trecut concursul de debut al editurii Polirom, cu romanul Banchetul Cerșetorilor.

Banchetul cerșetorilor spune povestea lui Mișu, un puști pasionat de pian care dispare la împlinirea vârstei de 17 ani, pe 1 aprilie, lăsând în urmă unic indiciu o invitație la un banchet bizar. Tot de Ziua Păcălelii, patruzeci de ani mai târziu, Nina, fosta sa colegă de de liceu, se regăsește într-o librărie cu prietenii cei mai buni ai dispărutului, Nel și Victor, care vor să-i cumpere un cadou, deși habar nu au unde e. Urmează o poveste despre locurile și oamenii pe care-i pierdem, dar care uneori rămân totuși cu noi.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

libris.ro

Despre Festivalul de la Chambery

La cea de-a 36-a ediție, Chambéry va fi gazdă pentru aproape cincizeci de invitați, între care aproape jumătate câștigători ai premiului de până acum și scriitori cunoscuți – Arno Bertina, invitat de onoare, alături de Philippe Claudel, Kossi Efoui, Mathias Énard, Pierre Ducrozet, Philippe Krhajac, Marie-Hélène Lafon, Oliver Rohe și Fanny Saintenoy. Alături de ei vor fi fotografi, traducători, artiști animatori, ilustratori.

Festivalul invită iubitorii de literatură să descopere textele invitaților prin întâlniri și schimburi culturale care cuprind și diverse expresii artistice (fotografie, muzică, ilustrație etc.). Festivalul oferă publicului mai multe tipuri de evenimente: ateliere de scriere și traducere, proiecții, lecturi muzicale, lecturi cărți pentru copii și propuneri din literatura pentru copii, o seară electro. Un cort din inima orașului va găzdui “librăria efemeră” unde se vor regăsi librării independente, edituri și o scenă literară.

answear.ro

Irina Anghel va participa la două dintre evenimentele din cadrul festivalului

Sâmbătă, 13 mai, ora 14.30 – Médiathèque Jean-Jacques Rousseau

Dezbaterea Drôles de narratrices, moderată de Alexandre Blomme, împreună cu o altă laureată a ediției, Polina Panassenko, autoarea cărții Tenir sa langue

Sâmbătă, 13 mai, ora 10.00- Bistrot du Festival

Mic-dejun dedicat Banchetului cerşetorilor, la care vor participa traducătorii Jean-Louis şi Florica Courriol. 

Între autorii români invitați la Festivalul de la Chambery în ultimii ani se mai numără Maria Orban, Camelia Cavadia, Ioana Maria Stăncescu, Diana Bădică și Corneliu Bălan.

Despre Irina Anghel

Irina Anghel s-a născut la Iași. Este jurnalist la Bloomberg în Londra. Înainte de a se alătura redacției Bloomberg, a scris, printre altele, pentru Buletin de BucureștiEconomedia și Școala9. Are un masterat în jurnalism și politici economice de la Sciences Po Paris și este licențiată în economie politică la King’s College London.

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: