TRAMVAIUL POEZIEI ajunge la Timișoara. Radu Vancu, Svetlana Cârstean, Alina Purcaru, Moni Stănilă și Andrei Dosa vor călători alături de cititori.

Tramvaiul Poeziei, evenimentul cultural care poartă cultura și creatorii ei pe șinele orașelor ajunge, la cea de-a treia ediţie, în capitala europeană a culturii 2023, Timișoara. Tramvaiul pleacă de la Depou în datele de 3 şi 4 iunie împreună cu scriitorii invitați, care așteaptă iubitorii de poezie la cinci călătorii în tramvaiul ilustrat de artistul Dan Perjovschi. Svetlana Cârstean, Moni Stănilă, Alina Purcaru, Radu Vancu şi Andrei Dosa sunt invitaţii speciali.

libris.ro

Tramvaiul Poeziei are program special de weekend, fără opriri în staţii

  • 3 iunie, ora 12:00. Invitată: Svetlana Cârstean
  • 3 iunie, ora 14:30. Invitată: Moni Stănilă
  • 3 iunie, ora 17:00. Invitată: Alina Purcaru
  • 4 iunie, ora 12:00. Invitat: Radu Vancu
  • 4 iunie, ora 14:30. Invitat: Andrei Dosa.

Toate plecările sunt din Depou (B-dul Dâmboviţa 67) şi retur, urmând trei trasee.

Accesul publicului este gratuit şi este permis în limita locurilor disponibile persoanelor care se înscriu cu un email la adresa: curaj@artanumusca.ro, cu condiția să specifice cursa dorită şi cum ar descrie Timişoara în două cuvinte. Perspectivele lor asupra orașului oraş vor contribui la schițarea unui poem colectiv care va fi publicat după finalul evenimentului.

Ghidul istoric Marius Daniel Igna va însoţi călătorii tramvaiului cultural pentru a le povesti din tainele orașului, iar experienţa va fi îmbogăţită de recitaluri susţinute de artişti locali: Andrei Mihail Radu şi Abel Chircă la vioară, Csaba Zsolt Maksay la violoncel, Alexandra Mahu şi Bogdan Preda la flaut.

epantofi.ro

„După cele 2 ediţii din Bucureşti, mi-am dorit ca proiectul să călătorească şi în alte oraşe, unde publicul e mai puţin expus la evenimente dedicate poeziei. E o mare bucurie să venim la Timişoara, proiectul fiind deja validat şi inclus în programul capitalei culturale europene, dar şi pentru că în acest oraş a funcţionat primul tramvai din România. 

Pregătim o experienţă inedită pentru cei 300 de călători în cele 5 curse, astfel încât oamenii să simtă că păşesc într-o altă lume, datorită unei instalaţii florale speciale, cărţilor şi altor surprize, că îşi pot lăsa deoparte grijile şi să se reconecteze afectiv cu oraşul în care trăiesc şi cu lectura”,

a menţionat Loredana Munteanu, organizator Tramvaiul Poeziei.

După ce în primele două ediţii s-a plimbat prin Bucureşti, Tramvaiul Poeziei schimbă macazul şi staţionează la Timişoara, ca parte din programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

perfect-tour.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: