ANIVERSARE Editura Nemira sărbătorește 32 de ani invitând cititorii să împărtășească poveștile cărților preferate

Editura Nemira împlinește anul acesta 32 de ani cu peste 23 de milioane de cărți așezate pe rafturile bibliotecilor cititorilor, peste 1.500 de scriitori publicați în decursul vremii și peste 150 de titluri publicate anual.

„În 2023, sărbătorim alături de comunitate 32 de ani de Nemira, dar și un an de NEZUMI, imprintul nostru de manga în limba română, în care vom lansa o serie de titluri îndelung așteptate de pasionați. Tot anul acesta, imprintul Armada împlinește 5 ani, motiv să celebrăm cartea SF cu foarte multe titluri noi și cu diverse activări, atât în zona science-fiction, cât și în zonele de fantasy și thriller. La aceeași frumoasă vârstă a ajuns și n’autor, colecția de literatură română contemporană, ceea ce ne oferă un prilej bun să pregătim un nou turneu național, ce va include o mult-așteptată surpriză pentru cititori.”

Ana Lotts-Nicolau, CEO Nemira.

Cititorii sunt așteptați pe site-ul editurii cu reduceri aniversare și materiale speciale de la autorii și echipa Nemira. Campania #PovesteaMeaNemira îi invită pe cititori, librari, colegi și prieteni să posteze pe social media o fotografie cu cartea preferată de la Nemira, alături de o poveste despre cum a început magia Nemira pentru ei.

nemira.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Anul 2023, al 32-lea din istoria Nemira

Premii internaționale

Campania pentru promovarea lecturii BOOKVERTISING a primit opt trofee la festivaluri renumite de profil: Effie Awards România, Gala IAB Mixx Awards Europe de la Madrid, Internetics.

Literatura contemporană românească

N’autor, colecția de literatură română contemporană coordonată de Eli Bădică, a împlinit 5 ani, pe care i-a marcat cu un eveniment special care i-a adus împreună pe majoritatea autorilor publicați de editură, momente inedite de lectură și cu un turneu național.

Pionierat

Imprintul NEZUMI a adus iubitorilor de manga din România cea mai cunoscută serie din lume –  „Attack on Titan”, alături de alte bestselleruri internaționale – „Tokyo Revengers“, „Witch Hat Atelier“ și „Your Lie in April“, care urmează a fi traduse în premieră din japoneză în română.

answear.ro

Despre editura Nemira

În 1991, când România îți începea tranziția de la dictatură la viața în libertate, fondatorul Valentin Nicolau a intrat pe piața editorială din România cu o companie privată: Nemira, numită după un munte din Carpații Orientali. Prima carte publicată, clasicul Monte Cassino, de Sven Hassel, s-a vândut în sute de mii de exemplare, mai multe decât putea visa.

Misiunea Nemira a fost să aducă cititorilor români povești puternice și idei provocatoare, traduceri din cei mai populari și curajoși scriitori și promovarea noilor generații de scriitori români. 

Totul sub aceeași linie roșie: Plăcerea lecturii. Deoarece credem cu tărie că literatura și educația modelează vieți, că libertatea de gândire și empatia sunt soluțiile pentru un viitor mai bun.

viataverdeviu.ro

Nemira s-a consacrat cu primele cărți clasice de SF traduse în românăVisează androizii oi electrice, de Philip K Dick și seria Dune, de Frank Herbertprimele romane de Stephen King  publicate în română, care au format generații întregi de fani ai genurilor.

Nemira a publicat mari autori străini precum John Kennedy ToolePaulo Coelho sau Pascal Bruckner, iar astăzi, în colecțiile Babel și Damen Tango, sunt publicați autori premiați precum: Julian Barnes, Jhumpa Lahiri, Margaret Atwood, Dinah Jefferies, Amor Towles, Linda Holmes, Tahar Ben Jelloun.

Încă din 1994, Nemira a publicat și autori români, debutați aici și apoi consacrați cultural, ca Horia Roman Patapievici, Ioan Petru Culianu, Radu Aldulescu. Două noi colecții dedicate lor au apărut recent în portofoliul editurii, n’autor pentru proză și Vorpal pentru poezie.

Editura Nemi, specializată în literatură pentru copii, publică scriitori străini consacrați și scriitori români precum Cristina Andone sau Simona Antonescu.

noriel.ro

În 2009, Nemira a fost prima editură care a lansat ebooks în limba română pe piața din România.

În 2018, cărțile science fiction, fantasy și thriller au fost cuprinse în imprintul ARMADA, care aduce fanilor genurile scrieri de George R.R. Martin, Stephen King, Suzanne Collins, Andrzej Sapkowski sau Diana Gabaldon sau clasici precum Frații Strugațki sau Ursula K. Le Guin.

În 2021, s-a extins planșa editorială cu imprintul de non-ficțiune Orion, în care apar volume ale unor autori apreciați internațional Katherine May, Brianna Wiest, Trevor Noah, Karen Armstrong și mulți alții.

În 2022, Nemira a lansat primul imprint manga în limba românăNEZUMI, cu seriile Mireasa Străvechiului Mag și Regatele Ruinei.

Povestea Nemira nu înseamnă doar viziunea editorială și munca întregii echipe, cealaltă jumătate a poveștii e țesută în fiecare zi de cititorii noștri, strânși în comunitățile din grupurile de social media, de la care primim mereu impresii de lectură, poze, întrebări. Interacțiunea dintre editură și cititorii săi, prin intermediul cărților, completează o poveste de 32 de ani și ne oferă speranță pentru următorii 32 de ani în care ne propunem să îi ținem aproape și să îi surprindem constant.

transmite editura

În ultimii ani, Nemira a desfășurat mai multe campanii de stimulare și popularizare a lecturii: campania video de încurajare a lecturii „Hai, citește”, Bursa de cititor Nemira (cărți pe viață pentru elevi), campania „Prima mea carte”, podcastul Books are magic, campania Citește-i zilnic copilului tău, de la Editura Nemi și Bookvertising.

perfect-tour.ro


Lasă un comentariu