NETFLIX Maestro, regizat de Bradley Cooper, considerat printre cele mai bune filme ale anului

Maestro, regizat de Bradley Cooper, după un scenariu scris împreună cu Josh Singer, este o dramă biografică despre relația dintre compozitorul american Leonard Bernstein și soția sa, Felicia Montealegre.

Ne așteptăm ca filmul să „explice” relația lor. Cooper face ceva mai îndrăzneț: o prezintă, din toate unghiurile, în tot misterul, ca un parteneriat romantic la fel de unic ca oricare altul.

Variety

Filmul care se lansează pe Netflix miercuri, 20 decembrie, a fost produs de Martin Scorsese, Steven Spielberg și Bradley Cooper. Carey Mulligan joacă rolul Feliciei, alături de Cooper – în rolul compozitorului Bernstein. Matt Bomer, Maya Hawke (fiica Umei Thurman și a lui Ethan Hawke) și Sarah Silverman apar în roluri secundare.

cupio.ro/

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre maestrul Bradley Cooper

Maestro a avut premiera la cea de-a optzecea ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, în septembrie, și a fost nominalizat la Leul de Aur. La fel ca serialul „Fosse/Verdon”, Maestro este un portret al artistului ca narcisist carismatic, prins într-o căsnicie pe care și-o dorește, dar căreia nu i se poate dedica complet. Cea mai mare parte a muzicii de pe coloana sonoră este a lui Bernstein.

Pentru a-l interpreta pe Bernstein, Bradley Cooper a petrecut șase ani învățând să dirijeze de la maestrul canadian Yannick Nézet-Séguin și de la directorul muzical al filarmonicii din Los Angeles, Gustavo Dudamel. Despre dirijorul canadian, fiica lui Bernstein, implicată și ea în producția filmului, spune că dirijează asemenea tatălui său.

“Stilul lui de dirijor este foarte conectat cu al tatălui meu. Este un dirijor foarte corporal și emoțional. Chiar își folosește întreg corpul pentru a comunica cu muzicienii, așa cum făcea și tatăl meu.”

Jamie Bernstein

Scena pentru care s-a pregătit Bradley Cooper ani la rând durează 6 minute și 21 de secunde și este un fragment din Simfonia Nr. 2 a lui Gustav Mahler, înregistrat live.

Citește și

CĂRȚI DE CRĂCIUN Unde găsești cele mai bune oferte. Cărți – cadou, tombole și reduceri mari la librăriile online și edituri

epantofi.ro

„Eram absolut îngrozit de faptul că, dacă nu aș fi făcut această muncă, atunci nu m-aș fi putut bucura de aceste scene. “

a declarat Cooper.

“Vorbim de Orchestra Simfonică din Londra. Era o înregistrare live. Am fost nevoit să dirijez. Și am petrecut șase ani învățând cum să dirijez șase minute și 21 de secunde de muzică.”

Filmul a primit recenzii bune din partea criticilor și a fost numit unul dintre cele mai bune filme ale anului 2023 de către National Board of Review și American Film Institute. De asemenea, a fost nominalizat pentru patru premii la Globul de Aur.

Leonard Bernstein a rămas în memoria publicului mai ales pentru activitatea sa internațională. A condus câteva din marile orchestre ale lumii și și-a dedicat o bună parte din activitate Filarmonicii din New York. Ca promotor al muzicii, a realizat un remarcabil ciclu de emisiuni TV de educație muzicală, transmis în multe țări ale lumii, inclusiv în România.

Dă-i înainte cu Răsfoiala

John Malkovich îl va juca pe dirijorul Sergiu Celibidache în filmul biografic “The Yellow Tie”

NETFLIX “Lasă lumea în urmă”, cu Julia Roberts și Ethan Hawke, adaptare după un roman de Rumaan Alam

FILM May December, cu Natalie Portman și Julianne Moore, adaptat după o povestire, pe Netflix

noriel.ro

Sursa informațiilor din articol: Variety.


Lasă un comentariu