ȘTIRI Scriitor reclamat că are prea multe cărți în casă. “Se va prăbuși blocul din cauza lor”.

În Germania, dacă ai o bibliotecă impresionantă, devii subiect internațional de presă. În România, istoricul și cercetătorul Daniel Iancu, care locuiește într-un bloc din Deva, a fost reclamat de vecini la asociația de proprietari, sub “acuzația” că ar păstra în casă prea multe cărți. Vecinii sunt îngrijorați că blocul ar putea „să se prăbușească din cauza lor”, scrie newshd.ro.

libris.ro

Cu biblioteca la control.

“Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!”

a scris Daniel Iancu pe Facebook.

El i-a asigurat pe cei care au comentat la postarea de pe platforma socială că nu glumește și că reclamația la asociația de proprietari este reală. „Ar fi amuzant dacă nu ar fi adevărat”, a scris Daniel Iancu ca răspuns la un comentariu.

De-a lungul anilor a colecționat în jur de 15.000 de volume, însă pe unele le-a donat, a declarat scriitorul pentru ziarul Adevărul. Pentru că nu mai avea loc în bibliotecă, a păstrat o parte dintre ele lângă ușa locuinței sale, pe palierul de la ultimul etaj, crezând că nu vor încurca pe nimeni.

Daniel Iancu (50 de ani) lucrează la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva. Este absolvent al Facultății de Istorie-Arheologie, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Este autorul mai multor volume de istorie și reportaj: „Historii aleatorii”, „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradițională din județul Hunedoara”, „Prin Europa în vreme de război… Amintirile mele din Răsboiul Mondial 1914-1919”. 100 de fotografii din albumul căpitanului Valeriu Pascu (în colaborare cu Georgeta Deju)”.

În octombrie 2022, a primit din partea președintelui României, Klaus Iohannis, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită unor personalități și instituții din domeniul cultural.

Dă-i înainte cu Răsfoiala

INEDIT Secretul bătrânului. Un inginer a lăsat posterității peste 70.000 de cărți colecționate de-a lungul vieții

INEDIT Cea mai mare bibliotecă miniaturală a lumii, găzduită în Casa de Păpuși de la Castelul Windsor, sărbătorită la centenar

INEDIT Bărbatul care a citit toate cărțile nominalizate pe lista scurtă Booker Prize

apiland.ro


Lasă un comentariu