FILM “Clubul crimelor de joi” cu Helen Mirren, Pierce Brosnan și Ben Kingsley, după romanul de Richard Osman

Scriitorul Richard Osman, cel care deține recordul de vânzări de carte în Marea Britanie, a anunțat zilele acestea pe rețelele sociale ecranizarea debutului său literar – și totodată cel mai de succes roman al său, “Clubul crimelor de joi”, anunță The Guardian.

Trei dintre cele patru roluri principale pentru adaptarea bestsellerului lui Osman au fost deja distribuite. Helen Mirren, Pierce Brosnan și Ben Kingsley vor juca rolul detectivilor de vârsta a treia care trăiesc într-o comunitate de pensionari și se ocupă cu investigațiile polițiste.

nemira.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre filmul “Clubul crimelor de joi”

Regizorul filmului va fi Chris Columbus, care a semnat anterior regia pentru blockbustere precum”Singur acasă”, „Doamna Doubtfire” și primele două filme Harry Potter.

Richard Osman a anunțat vestea cea mare pe platforma socială X, marțea trecută:

„Tocmai am fost pe telefon cu (n.r. reprezentantul companiei) Amblin, iar distribuția pentru filmul #TheThursdayMurderClub este nebunesc de grozavă, cred că oamenii vor adora filmul. Anunțuri oficiale foarte curând – abia aștept să le împărtășesc cu toată lumea.”

Vestea a fost confirmată în podcastul The Rest Is Entertainment.

Romanul polițist care a înregistrat cele mai impresionante vânzări din istoria genului în Marea Britanie este plasat în orașul fictiv Fairhaven și urmărește aventurile unor prieteni septuagenari care investighează uciderea unui dezvoltator imobiliar.

epantofi.ro

Drepturile de publicare pentru roman au făcut subiectul unui război al ofertelor editoriale, înainte de a fi vândute către Penguin pentru o sumă cu șapte cifre. Cartea s-a vândut în 45.000 de exemplare în primele trei zile de la lansare, în 2020. Până în prezent, seria care i-a urmat și care include alte trei romane, a ajuns la peste 10 milioane de exemplare vândute, la nivel global.

Drepturile pentru film au fost la fel de disputate, compania Amblin Partners reușind să le obțină în detrimentul altor 13 studiouri care și-au dorit să producă adaptarea romanului .

Richard Osman a devenit scriitor la vârsta de 50 de ani, când era deja cunoscut publicului din Marea Britanie, datorită carierei sale în televiziune. El a creat și prezentat emisiunile Pointless, Two Tribes și Richard Osman’s House of Games, fiind vedeta postului BBC One.

Dă-i înainte cu Răsfoiala

RECENZIE Clubul crimelor de joi, de Richard Osman

Britanicii au cumpărat anul trecut cărți în valoare de 2.18 miliarde EUR. Top 10 cele mai vândute cărți în UK.

ȘTIRI Record de creștere pentru librăriile independente în 2022, în Marea Britanie

perfect-tour.ro


Lasă un comentariu