ȘTIRI Record de creștere pentru librăriile independente în 2022, în Marea Britanie

Schimbările provocate de carantină și de restricțiile pandemiei în stilul de viață au reprezentat un avantaj pentru comerțul cu cărți, scrie The Guardian. Britanicii au avut mai mult timp liber, au citit mai mult și au vizitat mai frecvent librăriile, atunci când acestea s-au redeschis.

Numărul librăriilor independente din Marea Britanie și Irlanda a crescut la un nivel record al ultimilor 10 ani în 2022, în timp ce comerțul cu cărți a sfidat estimările sumbre, într-un an greu pentru retailerii din toate domeniile.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

cartepedia.ro

Creștere costantă pentru vânzătorii de carte independenți

În prezent există 1.072 de librării independente în Marea Britanie după ce industria s-a bucurat de al șaselea an consecutiv de creștere, anunță Booksellers Association (BA). Această revenire a urmat unei perioade de 20 de ani de pierderi, în care numărul librăriilor s-a prăbușit până la un minim de 867, în 2016.

Rezultatele pozitive au fost influențate și de campaniile de conștientizare desfășurate de librăriile independente în anul 2020, când, din cauza restricțiilor, multe s-au aflat în prag de faliment – amenințate și de giganții comerțului electronic. Librarii de pretutindeni au cerut sprijinul autorităților și cititorilor pentru a-și continua munca. Pe perioada carantinei prelungite, țări ca Italia au ținut deschise librăriile, alături de supermarketuri, farmacii și frizerii.

În timpul pandemiei, în Marea Britanie, a apărut un număr uimitor de mare de noi afaceri cu cărți, însă asemeni altor afaceri de tip retail, ele sunt vulnerabile din cauza recesiunii.

Meryl Halls, director general al BA, a declarat că renașterea librăriilor independente „confirmă faptul că librăriile sunt părți extrem de importante – și apreciate – ale comunităților noastre, pe străzile principale”. Totodată, ea a solicitat sprijin, pentru această perioadă caracterizată de instabilitate și inflație.

Printre cei mai bine vânduți autori de anul trecut se numără Richard Osman, cu seria de mare succes Clubul Crimelor de Joi (e bun, l-am citit și noi), și „regina TikTok” Colleen Hoover, cu titluri precum Ugly love.

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: