NOUTATE “Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns”, dr. Gabor Mate

Poate o persoană să moară, la propriu, de singurătate? Care e legătura dintre abilitatea de a ne exprima emoțiile și boala Alzheimer? Există o „personalitate canceroasă”? Cu siguranță una dintre cele mai așteptate cărți ale toamnei, bestsellerul renumitului medic și cercetător Gabor Mate, „Când corpul spune nu”, poate fi rezervată online pentru precomandă.

Cititorii care comandă “Când corpul spune nu” pe site-ul editurii, până pe 10 octombrie 2021, pot câștiga un curs online cu medicul și autorul Gabor Mate despre introspecția bazată pe compasiune. Cartea poate fi comandată și pe Libris.ro, singurul site pe care poate fi găsită cu reducere temporar.

libris.ro

“Când corpul spune nu” este despre influența stresului asupra sănătății. Cum poți preveni boli cauzate de stres

Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns” este un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice. Cartea include principii de prevenire și vindecare a bolilor cauzate de stres.

După decenii de carieră medicală de exceptie, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Mate a strâns laolaltă poveștile pacienților săi, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi. Autorul discută despre somatizare în cazul unor boli precum artrita, cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare, sindromul de colon iritabil și scleroza multiplă. Printre studiile de caz și poveștile prezentate de doctorul Gabor Mate se numără și cele ale unor persoane celebre: Lou Gehrig (scleroză laterală amiotrofică), Betty Ford (cancer la sân), Ronald Reagan (Alzheimer), Gilda Radner (cancer ovarian), Lance Armstrong (cancer testicular).

Această carte este un semnal de alarmă și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre, stresul.

Așa cum îl descrie publicația canadiană The Globe and Mail „atunci când observă și scrie despre suferința umană, inclusiv a sa, Mate este plin de compasiune și, de aceea, convingător.”

farmec.ro

Despre Gabor Mate, autorul cărții Când corpul spune nu

GABOR MATE (n. 1944) este un cunoscut medic canadian de origine maghiară, specialist în domeniul îngrijirii paliative. Cercetările sale vizează în special traumele din copilărie, dependența de alcool sau droguri și stresul. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale se numără rubrica de la The Globe and the Mail, colaborarea cu câteva clinici pentru recuperarea pacienților dependenți de droguri din Downtown Eastside, Vancouver, și, recent, aparițiile publice in calitate de speaker motivațional și autor. A primit Premiul Hubert Evans pentru nonficțiune și i s-au acordat Ordinul Canadei și Civic Merit Award din partea orașului Vancouver, unde locuiește.

libris.ro

Un gând despre „NOUTATE “Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns”, dr. Gabor Mate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: