NETFLIX 10 filme bazate pe cărți – selecție octombrie 2021

Când vrei un film bun și ți-e pohui să răsfoiești categoriile Netflix, mergi la sigur cu căutarea: filme bazate pe cărți. Normal că și aici apar surprize, însă eu, care-s pe cât de cititoare pe atât de cinefilă, promit că în categoria de filme inspirate din cărți, vei găsi adesea ceva bun.

Hai, lasă vrăjeala și zi un film bun!

libris.ro

Băiatul în pijama vărgată

13+ Filme pentru toată familia, Dramă
Cu: David Hayman, Jack Scanlon
Regia: Mark Herman

Trailer Băiatul cu pijama vărgată

Despre “Băiatul cu pijamaua în dungi”, autorul, irlandezul John Boyne, a declarat că prima schiță a fost gata în doar două zile și jumătate (pe nedormite) și că a studiat serios literatura Holocaustului, în pregătire. Deși unii critici au acuzat anumite inconsecvențe istorice, romanul a fost ecranizat la doi ani după lansare.

Filmul inspirat de cartea lui Boyne spune povestea unui băiețel care se împrietenește cu un puști de vârsta lui, fără să știe că acesta este un deținut evreu aflat în lagăr.

Maestrul Minciunilor

16+ Thriller, Intelectual
Cu: Ian McKellen, Hellen Mirren
Regia: Bill Condon

Trailer Maestrul Minciunilor

Maestrul minciunilor este un thriller din 2019, bazat pe romanul omonim de Nicholas Searle. Ian McKellen, în rolul principal, este un escroc de meserie care întâlnește online o văduvă bogată (interpretată de Helen Mirren) și descoperă că planul său de a-i fura averea dă peste obstacole neașteptate.

L-am văzut, te ține în suspans și cei doi mari actori fac o pereche de 10.

Lemony Snicket – O serie de evenimente nefericite

SERIAL 7+, Pentru copii, Comedie
Cu: Neil Patrick Harris, Patrick Warburton

Trailer Lemony Snicket, O serie de întâmplări nefericite

Filmul inspirat de cărțile pentru copii ale autorului american Daniel Handler urmărește aventurile orfanilor Violet, Klaus și Sunny Baudelaire. După ce un incendiu devastator le-a distrus casa și le-a ucis părinții, cei trei ajung sub tutela unei rude criminale, Contele Olaf, care vrea să pună mâna pe moștenire.

Și pe ăsta l-am văzut, căci toți suntem copii – lăuntric – și mi-a plăcut mult.

perfect-tour.eu

Vânzătorul de visuri

16+ Thriller, Intelectual
Cu: Cezar Troncoso, Dan Stulbach
Regia: Jayme Monjardim

Trailer Vînzătorul de visuri

Filmul este bazat pe cărțile omonime ale brazilianului Augusto Cury. Medic psihiatru de meserie, autorul de bestselleruri a creat în “Vânzătorul de visuri” un personaj fascinant și miraculos care a propulsat pelicula între cele mai vizionate în anul lansării – 2016.

În spiritul Alchimistului lui Coelho, romanul care a inspirat Vânzătorul de visuri este o parabolă inspirațională despre un bărbat misterios care are puterea de a schimba viețile celor din jur. Oriunde merge, Vânzătorul de visuri îi încântă, îi tulbură și îi inspiră pe cei care-l ascultă, îndemnându-i să caute lucrul cel mai important: ceea ce se ascunde în străfundul sufletului lor.

Omul de castane

16+ Thriller, Intelectual
Cu: Danica Curcic, Mikkel Boe Folsgaard
Creatori: Soren Sveistrup, Dorle W Hogh, David Sandreiter, Mikkel Serup

Trailer Omul de castane

Am citit cartea lui Soren Sveistrup pe care este bazat serialul Omul de castane anul trecut și m-a terifiat! Poate că sunt eu ultra-sensibilă la subiectul abuzul copiilor (sunt!), dar mi-a fost tare greu să o duc la capăt. Ca și poveste polițistă e scrisă excelent, însă ideea care conduce romanul – un criminal care răzbună neglijența și abuzurile împotriva orfanilor ucigându-le părinții adoptivi – deși vindicativă, îmi pare cam mult. Histrionică și mercantilă.

Dar dacă ești fan thriller – horror, fără prejudecăți, probabil îți va plăcea.

Brokerii apocalipsei

16+ Dramă, Comedie
Cu: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt
Regia: Adam McKay

Trailer Brokerii apocalipsei

Am văzut vreo câteva filme pe tema crashului financiar, dar de fiecare dată am rămas cu aceeași ceață în minte referitor la criza mondială din 2008. “Brokerii apocalipsei”, inspirat de cartea lui Michael Lewis The Big Short, a reușit să risipească ceața și să-mi explice clar pentru totdeauna cum a fost posibil ca băncile să-și vândă una alteia nimic pe milioane de dolari.

Christian Bale, Brad Pitt și Ryan Gosling fac niște roluri excepționale, iar regia iese din tipare, cu interstiții foarte faine – Margot Robbie și alții care “întrerup” filmul, ca să dea explicații mai clare.

E cineva la tine acasă (apare în 6 octombrie)

16+ Horror, Adolescenți
Cu: Sidney Park, Theodore Pellerin, Asjha Cooper
Regizor: Patrick Bryce

Trailer E cineva la tine acasă

E cineva la tine acasă este un slasher – un horror al cărui subiect este uciderea unui grup de oameni de către un criminal în serie, care folosește arme cu tăiș. Filmul este o adaptare a romanului omonim, de Stephanie Perkins. Ceva în genul Scary Movie.

De neînvins

16+ Acțiune, Suspans
Cu: Jack O’Connell, Domhnall Gleeson
Regizor: Angelina Jolie

Trailer De neinvins

După un scenariu al renumiților frați Ethan și Joel Coen, bazat pe cartea Laurei Hillenbrand spune incredibila poveste reală a unui atletului olimpic care supraviețuiește unui accident aviatic, în timpul celui de-al doilea război mondial. Timp de 47 de zile, Louis Zamperini a plutit pe o plută în largul oceanului, pentru ca apoi să fie închis într-un lagăr de prizonieri al japonezilor mai bine de doi ani.

Vis febril (apare în 13 octombrie)

13+ Suspans, Dramă
Cu: Maria Valverde, Dolores Fonzi, German Palasios
Regizor: Claudia Llosa

Trailer Vis febril

Pelicula este ecranizarea romanului Vis febril, de Samantha Schweblin, nominalizat la Man Booker Prize în 2017. Pe fundalul unui dezastru ecologic, filmul spune povestea a două mame care încearcă să-și protejeze copiii de îmbolnăvirea iminentă cauzată de apa contaminată.

Vizionare și lecturi plăcute vă dorim!

libris.ro

2 gânduri despre „NETFLIX 10 filme bazate pe cărți – selecție octombrie 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: