NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii decembrie 2021

Așteptându-i pe barbari (2019)

16+ Dramă, Filozofic
Cu: Johnny Deep, Robert Pattinson
Regia: Ciro Guerra

Așteptându-i pe barbari trailer

Așteptându-i pe barbari este bazat pe cartea omonimă a câștigătorului Nobel, J.M. Coetzee. Povestea este o metaforă captivantă a obsesiei pentru putere și teritoriu.

Personalul central – Magistratul – nu are nume, ci doar o misiune: trebuie să împartă dreptatea într-o colonie a Imperiului aflată sub amenințarea barbarilor. Nimeni nu știe cine sunt ei. Contează doar veghea perpetuă și indeplinirea datoriei. Când în fort își face apariția nemilosul colonel Joll (Johnny Deep), reprezentantul Autorității, contururile ferme ale lucrurilor și certitudinile Magistratului încep să se estompeze.

libris.ro

MINISERIE Oameni anxioși (2021) – apare în 29 decembrie

16+ Comedie, Polițist
Cu: Elena du Rietz, Carla Sehn, Dan Ekborg
Regia: Felix Herngren

Trailer Oameni anxioși

Romanul Oameni anxioși de Fredrick Backman nu mi-a plăcut deloc din cauza pretenției de pseudo-manual de dezvoltare personală. Serialul însă s-ar putea să fie foarte haios, pentru că, cel mai probabil, regizorul n-a găsit timp și ocazii să copieze în film panseurile psihanalitice penibile care m-au sâcâit pe mine la carte.

Intriga sună ca un banc, pentru că asta și e cartea, până la urmă: Un hoț, un agent imobiliar, două fane Ikea, un iepure, un milionar suicidar și o gravidă intră într-o casă scoasă la vânzare.

Chip de înger (2014)

16+ Thriller psihologic, polițist
Cu: Daniel Bruhl, Kate Beckinsale
Regia: Michael Winterbottom

Trailer Chip de Înger 2014

Filmul este bazat pe cartea Angel Face, scrisă de Barbie Latza Nadeau și inspirată de cazul real al criminalei Amanda Knox, o studentă care și-a ucis colega de cameră. Pelicula urmărește povestea cineastului blazat care încearcă să-și revigoreze cariera cu un film inspirat de fapte reale.

Cleft Lip (2019)

16+ Dramă
Cu: Miranda Benjamin, Julie Burrow
Regia: Erik Knudsen

Trailer Cleft lip

Scenariul adaptat de Erik Knudsen după mitul lui Oedip explorează ce s-ar întâmpla dacă fertilitatea ar deveni într-o zi ceva care poate fi cumpărat. Povestea scrisă de Sofocle este reinventată pentru secolul 21 și urmărește acum un cuplu modern, în care fiecare are un secret neîmpărtășit.

libris.ro

Fiica ascunsă (2020) – apare în 31 decembrie

Premiat pentru cel mai bun scenariu, Veneția
16+ Dramă
Cu: Olivia Colman, Dakota Johnson
Regia Maggie Gillenhall

Trailer Fiica ascunsă

Inspirat de romanul omonim al îndrăgitei autoare Elena Ferrante, Fiica ascunsă urmărește povestea unei mame care se redescoperă pe sine după plecarea de acasă a celor două fiice, acum mari. Speriată de singurătate, Leda cunoaște o libertate neașteptată și, într-o vacanță, o familie care o face să-și reviziteze trecutul.

Fete dispărute (2020)

13+ Dramă
Cu: Amy Ryan, Gabriel Byrne
Regia: Liz Garbus

Trailer Fete dispărute

Filmul este inspirat de cazurile reale documentate de Robert Kolker în cartea sa Lost Girls. An Unsolved American Mistery. (disponibilă doar în engleză). Disperarea unei mame care își pierde fiica și determinarea ei de a găsi vinovatul cu orice preț scot la lumină douăsprezece cazuri similare de femei ucise, pe care poliția le ignora.

Un băiat numit Crăciun (2020)

10+ Filme de familie,
Cu: Henry Lawfull, Toby Jones, Sally Hawkins
Regia: Gill Kenan

Un băiat numit Crăciun trailer

Filmul este bazat pe cartea omonimă a autorului de bestselleruri Matt Haig. Un băiat pe nume Nikolas pornește într-o extraordinară aventură spre nordul înzăpezit în căutarea tatălui său și țării fantastice a elfilor. Plecat la drum cu un ren încăpățânat, Blitzen, și un șoricel credincios, care este animalul său de companie, Nikolas își întâlnește destinul în această poveste magică, amuzantă și emoționantă.

Paisprezece vârfuri (2021)

13+ Documentar
Cu: Nims Purja
Regia: Torquil Jones

Trailer Paisprezece vârfuri

Cartea de memorii care a inspirat filmul documentar urmează să fie publicată abia anul viitor. Protagonistul este chiar Nims Purja, alpinist nepalez și primul om care a reușit performanța istorică de a cuceri toate cele paisprezece vârfuri montane de peste 8000 de metri altitudine ale lumii, în doar șase luni. Filmul reprezintă un omagiu adus alpiniștilor nepalezi care însoțesc și sprijină ascensiunile și reușitele occidentalilor, dar cărora media internațională le acordă rareori creditul și atenția meritate.

În ghearele câinilor

16+ Dramă
Cu: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst
Regia: Jane Campion

Trailer În ghearele câinilor

Bazat pe romanul lui Thomas Savage, În ghearele câinilor urmărește viața unei femei însingurate care-și crește singură fiul adolescent. După ce se căsătorește cu un bărbat galant și bogat, pare că lucrurile încep să meargă bine, însă relația lor este sabotată de fratele acestuia, care este convins că noua soție este o arivistă.

SERIE LIMITATĂ Menajera (2021)

16+ Dramă
Cu: Margaret Qualley, Nick Robinson, Andie MacDowell
Creat de Molly Smith Metzler

Trailer Gabrielle

Miniseria Menajera este inspirată de autobiografia de succes, cu același nume, a Stephaniei Land. Devenită mamă înainte să-și găsească un rost în viață, Stephanie se trezește captiva iubitului ei alcoolic și abuziv, într-o rulotă sărăcăcioasă. După o ceartă violentă, fuge cu copilul, dar drumul către bunăstare se dovedește mult mai aspru decât și-a imaginat.

BONUS Nu priviți în sus! (2021)

16+ Dramă
Cu: Leonardo di Caprio, Jennifer Lawrence, Merryl Streep, Cate Blanchet, Timothy Chalamet
Regia: Adam McKay

Trailer film Nu priviți în sus

Nu e inspirat de o carte, dar nu este oare orice film o poveste? Cu o distribuție all starsNu priviți în sus!” este o parabolă extraordinar de bine ticluită (sau copiată după chipul și faptele noastre) despre cele două lumi paralele în care trăim azi. Lumea celor care ne spun adevărul nu arată bine deloc, în fapt arată cumplit și cea a celor care aleg să nege cu orice preț faptele – chiar cu prețul propriei vieți. Poate este o poveste despre încălzirea globală, despre politică sau despre pandemie. Este o poveste despre toate acestea și mai ales despre un vid de comunicare între aceste două lumi care par să fie ireconciliabile.

perfect-tour.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

5 gânduri despre „NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii decembrie 2021

    1. Sunt două explicații pentru comentariul acesta. Fie n-ați văzut filmele, fie sunteți răutăcioasă. În ambele situații, afirmația de mai sus e ridicolă. Noroc mai bun data viitoare.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: