ȘTIRI Tom Hanks va fi “Un bărbat pe nume Ove” în ecranizarea americană a celui mai iubit roman al lui Fredrik Backman

Apreciatul actor Tom Hanks a fost distribuit recent în rolul principal în adaptarea americană a romanului Un bărbat pe nume Ove, a anunțat publicația americană Deadline. El îl va interpreta pe mucalitul și aparent mizantropul Ove, un bătrân care este transformat și transformă comunitatea în care trăiește, pe măsură ce depășește durerea provocată de doliu.

Filmul, a cărui producție va începe anul acesta, este adaptarea comediei suedeze din 2015, bazată pe romanul Un bărbat pe nume Ove, de Fredrik Backman. Romanul spune o poveste înduioșătoare despre dragoste și prietenii improbabile și s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare la nivel global. A rămas în topul bestsellerurilor NYT timp de 77 de săptămâni.

cartepedia.ro

Tom Hanks va fi și producătorul filmului “Un bărbat pe nume Ove”

Tom Hanks va fi și producătorul filmului, alături Gary Goetzman. Cele mai cunoscute roluri ale lui Hanks sunt cele din Philadelphia (1993, regia Jonathan Demme) și Forrest Gump (1994, regia Robert Zemeckis), ambele recompensate cu Oscar pentru cel mai bun actor. În viitor, fanii îl vor revedea în Pinocchio (regia Zemeckis), Asteroid City (regia Wes Anderson) și filmul biografic Elvis al lui Baz Luhrmann.

Marc Forster, regizorul filmului, este cunoscut pentru ecranizarea unui alt bestseller foarte iubit de cititorii din întreaga lume – Vânătorul de zmeie, bazat pe romanul omonim al lui Khaled Hosseini. Forster a regizat și Finding Neverland, cu Johnny Deep și Kate Winslet în rolurile principale, peliculă care portretizează viața creatorului lui Peter Pan, dramaturgul J.M. Barrie.

„Când am citit prima dată romanul lui Fredrik Backman, m-am îndrăgostit de ideea că prietenia are puterea de a modela viața unei persoane. Abia aștept să creez un film cu atât de mult umor și suflet”, a declarat Forster.

Fredrik Wikstrom Nicastro de la SF Studios va fi producătorul filmului. El a produs și versiunea suedeză Un bărbat pe nume Ove, cea din 2015.

„Abilitatea unică de a spune povești umane cu care publicul empatizează puternic îl face regizorul perfect pentru a conduce această poveste iubită,” a spus producătorul Nicastro despre Marc Forster.

Versiunea suedeză a filmului a fost regizată de Hannes Holm. În rolurile principale au jucat Rolf Lassgard, Bahar Pars, Filip Berg și Ida Engvoll. A devenit cel mai vizionat film în limbă străină din SUA, în 2016, și a fost nominalizat la două premii Oscar.

Despre romanul Un bărbat pe nume Ove

Bloggerul Fredrik Backman și-a creionat personajul central al romanului după ce a citit un articol despre un bărbat pe nume Ove care făcuse o criză de nervi, în timp ce cumpăra bilete la un muzeu de artă. Backman a empatizat cu străinul, deoarece crede despre sine „nu se descurcă grozav să vorbească cu oamenii”. În primă fază, a început să scrie postări pe blog sub titlul „Sunt un om pe nume Ove”, care vorbeau adeseori despre necazurile și nemulțumirile lui. În cele din urmă, și-a dat seama că scrierile aveau potențialul de a crea un personaj fictiv interesant.

Coperta romanului Un bărbat pe nume Ove, versiunea originală

Un bărbat pe nume Ove, primul roman al scriitorului suedez Fredrik Backman, a fost publicat de editura Forum în 2012. Un an mai târziu, a apărut în limba engleză și a ajuns rapid pe lista celor mai bine vândute cărți New York Times. A rămas în top timp de 77 de săptămâni. Cartea continuă să câștige noi cititori, chiar și acum, la aproape zece ani de la lansare. Ediția românească e disponibilă pe site-ul editurii, iar cea în engleză, la un preț foarte bun, aici.

Romanele care au succedat Un bărbat pe nume Ove au avut un succes similar de public, două dintre ele fiind ecranizate ca seriale. Miniseria Oameni anxioși este disponibilă pe Netflix, iar Scandalul poate fi văzut pe HBO Go.

cartepedia.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: