CINEMA Tom Hanks va fi “Un bărbat pe nume Ove”, în adaptarea romanului de Fredrik Backman

Tom Hanks îl va interpreta pe mucalitul și aparent mizantropul Ove, în adaptarea americană a romanului Un bărbat pe nume Ove, de Fredrik Backman. Un senior morocănos care urmează să fie transformat de noii săi vecini și să transforme la rândul lui comunitatea în care trăiește, în timp ce traversează perioada de doliu, după pierderea soției sale.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

cartepedia.ro

Când apare la cinema filmul Un bărbat pe nume Ove?

Un bărbat pe nume Otto intră în cinematografe din 13 ianuarie 2023 și este adaptarea comediei suedeze produsă 2015, bazată pe bestsellerul aproape omonim de Fredrik Backman. Probabil titlul a fost schimbat pentru a atrage publicul anglofon – pentru care Ove sună bizar. Romanul spune o poveste înduioșătoare despre dragoste și prietenii improbabile și s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare la nivel global. A rămas în topul bestsellerurilor NYT timp de 77 de săptămâni.

Tom Hanks va fi și producătorul filmului

Tom Hanks se va alătura echipei filmului și în calitate de producător, alături Gary Goetzman. Cele mai cunoscute roluri ale lui Hanks sunt cele din Philadelphia (1993, regia Jonathan Demme) și Forrest Gump (1994, regia Robert Zemeckis), ambele recompensate cu Oscar pentru cel mai bun actor. În viitor, fanii îl vor revedea în Pinocchio (regia Zemeckis), Asteroid City (regia Wes Anderson) și filmul biografic Elvis al lui Baz Luhrmann.

Marc Forster, regizorul filmului, este cunoscut pentru ecranizarea unui alt bestseller foarte iubit de cititorii din întreaga lume – Vânătorul de zmeie, bazat pe romanul omonim al lui Khaled Hosseini. Forster a regizat și Finding Neverland, cu Johnny Deep și Kate Winslet în rolurile principale, peliculă care portretizează viața creatorului lui Peter Pan, dramaturgul J.M. Barrie.

„Când am citit prima dată romanul lui Fredrik Backman, m-am îndrăgostit de ideea că prietenia are puterea de a modela viața unei persoane. Abia aștept să creez un film cu atât de mult umor și suflet”, a declarat Forster.

answear.ro

Fredrik Wikstrom Nicastro de la SF Studios va fi producătorul filmului. El a produs și versiunea suedeză Un bărbat pe nume Ove, cea din 2015.

„Abilitatea unică de a spune povești umane cu care publicul empatizează puternic îl face regizorul perfect pentru a conduce această poveste iubită,” a spus producătorul Nicastro despre Marc Forster.

Versiunea suedeză a filmului a fost regizată de Hannes Holm. În rolurile principale au jucat Rolf Lassgard, Bahar Pars, Filip Berg și Ida Engvoll. A devenit cel mai vizionat film în limbă străină din SUA, în 2016, și a fost nominalizat la două premii Oscar.

Despre romanul Un bărbat pe nume Ove

Bloggerul Fredrik Backman și-a creionat personajul central al romanului după ce a citit un articol despre un bărbat pe nume Ove care făcuse o criză de nervi, în timp ce cumpăra bilete la un muzeu de artă. Backman a empatizat cu străinul, deoarece crede despre sine „nu se descurcă grozav să vorbească cu oamenii”. În primă fază, a început să scrie postări pe blog sub titlul „Sunt un om pe nume Ove”, care vorbeau adeseori despre necazurile și nemulțumirile lui. În cele din urmă, și-a dat seama că scrierile aveau potențialul de a crea un personaj fictiv interesant.

Coperta romanului Un bărbat pe nume Ove, versiunea originală

Un bărbat pe nume Ove, primul roman al scriitorului suedez Fredrik Backman, a fost publicat de editura Forum în 2012. Un an mai târziu, a apărut în limba engleză și a ajuns rapid pe lista celor mai bine vândute cărți New York Times. A rămas în top timp de 77 de săptămâni. Cartea continuă să câștige noi cititori, chiar și la aproape zece ani de la lansare.

Romanele care au succedat Un bărbat pe nume Ove au avut un succes similar de public, două dintre ele fiind ecranizate ca seriale. Miniseria Oameni anxioși a fost disponibilă pe Netflix, iar Scandalul, adaptarea primului volum al trilogiei Bjorgstad, poate fi văzut pe HBO Go.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: