POVESTEA NESPUSĂ Gabriel Garcia Marquez are o fiică din afara căsătoriei a cărei identitate a fost dezvăluită ieri

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, premiat cu Nobel pentru Literatură și autor al uneia dintre cele mai faimoase povești de dragoste scrise vreodată, Dragostea în vremea holerei, are o fiică dintr-o dragoste ascunsă. Apropiații săi o cunoșteau, dar secretul a fost dezvăluit lumii la opt ani de la moartea sa, scrie El Universal.

libris.ro

În care o jurnalistă cere un interviu și se alege cu jumătate de veac de așteptare

Căsătorit cu Mercedes Bacha jumătate de secol, Garcia Marquez a întreținut o relaţie în afara căsătoriei cu o jurnalistă mexicană, Susana Cato. Din această legătură s-a născut o fată, Indira, astăzi în vârstă de 31 de ani şi producătoare de cinema, care însă nu poartă numele celebrului său tată.

Autorul volumului „Un veac de singurătate” a întânit-o pe Susana Cato în Cuba, unde aceasta l-a intervievat o dată pentru o publicaţie columbiană şi au scris împreună scenarii.

„Puţin înainte de moartea lui Gabriel Garcia Marquez, zvonul mi-a ajuns la urechi şi de-a lungul celor opt ani m-a măcinat, am vrut să verific dacă informaţia era adevărată”, a povestit la un post de radio local autorul articolului, Gustavo Tatis.

Gustavo Tatis spune că a confirmat informaţia cu biograful, membrii familiei şi cu unul dintre cei mai buni prieteni al scriitorului. A păstrat însă secretul din respect pentru soţia scriitorului, Mercedes. „Am aşteptat să divulgăm informaţia după moartea ei”. Existenţa acestei fiice a fost „Cel mai sacru şi intim secret” al lui Garcia Marquez.

Gabriel Garcia Marquez a murit la 17 aprilie 2014, la 87 de ani, în Mexic, unde şi-a trăit sfârșitul vieții, iar soţia sa a murit, la aceeaşi vârstă, pe 15 august 2020. Nu se știe dacă Mercedes a știut despre idilă și de existenţa Indirei.

„Este probabil ca Mercedes să fi intuit ceea ce s-a întâmplat între Susana şi Garcia Marquez, dar până la sfârşitul vieţii, ea a fost discretă şi tăcută. În orice caz, dezvăluirea Indirei a fost un cataclism familial”, afirmă autorul articolului.

În anii 1990, laureatul premiului Nobel pe pentru literatură din 1982, declara că „orice scriitor are trei vieţi: una publică, una privată şi una secretă”. În cazul său, „în fiecare dintre cele trei vieţi, femeile au jucat un rol cheie”, a comentat jurnalistul.

Garcia Marquez şi soţia sa au doi fii, Gonzalo şi Rodrigo, care au publicat anul trecut cartea „Les adieux à Gabo et Mercedes”.

Printre cele mai cunoscute romane ale scriitorului columbian care a cucerit cititorii de pretutindeni cu realismul magic sunt “Un veac de singurătate”, “Dragostea în vremea holerei”, “Toamna patriarhului”, “Povestea târfelor mele triste”. Memoriile sale, publicate cu titlul A trăi pentru a-ți povesti viața, sunt printre cele mai apreciate volume ale genului.

libris.ro

Un gând despre „POVESTEA NESPUSĂ Gabriel Garcia Marquez are o fiică din afara căsătoriei a cărei identitate a fost dezvăluită ieri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: