BESTSELLER Violeta, noul roman de Isabel Allende, cea mai cumpărată carte Humanitas Fiction la doar câteva zile după lansare

„Violeta”, noua carte a celebrei scriitoare Isabel Allende, disponibilă în limba română din 25 ianuarie, a ajuns în doar câteva zile cea mai cumpărată carte Humanitas Fiction, a anunțat editura pe pagina Facebook. În premieră internaţională, ediţia românească a ultimei cărți de Isabel Allende, tradusă de Cornelia Rădulescu a apărut simultan cu ediţiile romanului în limbile spaniolă şi engleză.

Cărţile Isabelei Allende sunt foarte iubite de cititorii de aici și s-au vândut în peste 250.000 de exemplare în România.

libris.ro

Despre Violeta, de Isabel Allende

Din 1920, când gripa spaniolă ajunge pe continentul sud-american, până în 2020, când pandemia de coronavirus răvăşeşte întreaga lume, Violeta del Valle, protagonista noului roman semnat de Isabel Allende este martora unui secol de răsturnări politice, provocări economice, ideologii nefaste, luptă pentru drepturi şi supravieţuire. S-a aruncat în vâltoarea destinului cu entuziasm şi curaj, iar la capătul drumului, într-o lungă scrisoare adresată celui mai drag om din viaţa sa, rememorează tot ce a trăit. Se întoarce la pasiunile care i-au schimbat traiectoria, la marile iubiri, la perioadele de sărăcie şi de prosperitate, la pierderile devastatoare şi bucuriile copleşitoare.

Violeta se naşte într-o zi furtunoasă de vineri, în anul 1920 – un dar nesperat pentru soţii Del Valle, care au deja cinci băieţi. Ocrotită şi răsfăţată, marile tulburări ale lumii îi rămân străine în prima copilărie. Casa mare cu camelii, bastionul familiei sale de multe generaţii, cu mătuşi celibatare, servitori credincioşi şi ritualuri neclintite, este un univers fermecător pentru micuţa capricioasă, iar Miss Taylor vine de peste mări şi ţări pentru a şlefui caracterul şi a desăvârşi educaţia viitoarei domnişoare. Marea criză economică răstoarnă însă planurile familiei Del Valle. Tot ceea ce părea solid şi sigur dispare, iar Violeta trebuie să înveţe cea mai grea şi mai preţioasă dintre lecţii: aceea a vieţii şi a morţii.

farmec.ro

Despre Isabel Allende

Isabel Allende are 26 de cărţi publicate și traduceri în peste 40 de limbi, peste 75 de milioane de exemplare vândute. Autoarea a primit 15 doctorate onorifice și peste 60 de premii în peste 15 ţări. Trei filme de succes şi un serial au fost realizate după romanele sale. În 2018 a primit, în cadrul National Book Awards, Medal for Distinguished Contribution to American Letters, devenind prima personalitate scriitoricească de limbă spaniolă căreia i se acordă această distincţie.

În Seria de autor „Isabel Allende” la editura Humanitas Fiction au apărut: „Casa spiritelor”, „Zorro”, „Fiica norocului”, „Portret în sepia”, „Eva Luna”, „Povestirile Evei Luna”, „Ţara mea inventată”, „Paula”, „Despre dragoste şi umbră”, „Inés a sufletului meu”, „Planul infinit”, „Suma zilelor”, „Insula de sub mare”, „Caietul Mayei”, „Dragoste”, „Jocul RIPPER”, „Amantul japonez”, „Dincolo de iarnă”, „O lungă petală de mare”, „Ce vrem noi, femeile?”, „Despre dragostea nerăbdătoare, viaţa lungă şi ursitoarele bune”, „Violeta”.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

2 gânduri despre „BESTSELLER Violeta, noul roman de Isabel Allende, cea mai cumpărată carte Humanitas Fiction la doar câteva zile după lansare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: