TINDER LITERAR Ghid zodiacal de potrivire a cititorilor cu cărțile sortite

Deși nu vă bănuim că vă începeți ziua cu horoscopul (mai bună o cafea și o poezie, mmm), iar dacă o faceți e strict alegerea voastră și nu ne privește deloc, am meșterit cu puterile noastre fantastice de astrologi de ocazie și scribi profesioniști câte o recomandare de carte pentru fiecare semn zodiacal. Ne bazăm pe cine zic alții că sunteți, respectiv cititorii în stele și în configurările lor abracadabrante. Dacă nu v-am nimerit, de vină sunt astrologii adevărați și Mercur, ca întotdeauna. Și, evident, faptul că nu ne-ați spus care vă este ascendentul.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Zodia și cartea – perechea potrivită

Nu știm cât de ecologiști sunt Vărsătorii, față de alte creaturi zodiacale, dar sperăm că legătura lor cu aerul (semn de aer), îi face atenți la calitatea vieții pe Terra. Recomandăm un exercițiu de imaginație: Lumea fără noi. De Alan Weissman.

Ce carte mai bună pentru Peștele cel cu capul în nori (hai, lasă-ți imaginația să zburde!) decât Violeta, ultimul roman al Isabelei Allende, scriitoarea care îmbină poveștile inspirate din fascinanta Americă Latină cu magia?

Oare Berbecii citesc poezie? Nu riscăm. Sper că ne apropiem de genul mai potrivit personalității voastre dinamice cu un roman YA despre viață și moarte vs. tehnologia care te anunță neanunțabilul. Amândoi mor la sfârșit, de Adam Silvera.

Despre cititorii Tauri se spune că ar prefera clasicii și sunt capabili chiar să-i re-re-citească. Destul de apropiată ca stil, dar totodată inovativă și surprizătoare, Fizica tristeții de Gheorghi Gospodinov propune o interpretare inedită a mitului minotaurului și o călătorie intimă prin amintirile balcanicilor. Recomandată insistent vegetarienilor. (Există altfel de Tauri?)

Dualitatea Gemenilor și curiozitatea lor vorace se oglindesc la fix în hublourile acestui avion dublu din Anomalia lui Herve le Tellier. Avion Dublu? Da. Dispare în aer și apoi aterizează la fix. Apoi mai aterizează încă o dată, aducând cu el dublii pasagerilor deja debarcați în viețile lor frumoase sau nasoale, câteva luni mai târziu, ca și cum…

farmec.ro

Pentru cei dornici să afle despre lumea intimă a celorlalți, recomandăm călduros (adică sincer, iubim cartea asta) Pachinko. Romanul care aduce în fața lumii povestea emoționată de dragoste a Sunjei, saga familiei sale și istoria emigranților coreeni care trăiesc în Japonia. Dacă l-ați citit deja, ceva asemănător găsiți în Paradis, de Abdulrazak Gurnah.

Leilor bătăioși și ambițioși le “dăm de lucru” cu seria “Străbătând secolele”, proaspăt lansată în România. Paradisuri pierdute, primul volum al operei la care Eric Emanuel Schmitt lucrează de din anii ‘90, se deschide cu Noam, un bărbat născut într-un paradis lacustru, acum 8000 de ani.

Bazat pe fapte reale. Sună ademenitor, nu? Conform cercetărilor britanici, Fecioarele aleg ficțiunea istorică. Vă poftim să aflați fascinanta istorie a lui Nancy Wake, doamna mondenă ziua, noaptea spioană care mobilizează Rezistența Franceză, din Eliberare, de Imogen Kealy.

Balanțelor chiar nu le plac ieșirile în decor (cu excepția unora pe care le știm noi, cu ascendent în aventură, care sar cu parașuta). Apreciază calmul și, de obicei, îl și practică. Dar locul emoțiilor nu e deloc înăuntru, ci afară, spune dr. Gabor Mate. Probabil cea mai cumpărată carte de non-ficțiune zilele acestea, Când corpul spune nu este alegerea musai a oricărui om în căutare de echilibru.

top-shop.ro

Senzualilor Scorpioni le recomandăm o carte care ar trebui să satisfacă așteptărilor celor interesați de thrillere și întorsături de intrigă. Un joc și o desfătare, de James Satler unul dintre primele mari romane americane care vorbește cu franchețe despre dorința erotică și despre aspirația către o pasiune eliberată de rușine și de vinovăție. “Cartea a generat o undă de șoc în publicul cititor”, zice editura.

Cum Săgetătorului pare să-i șadă bine cu drumul, îl poftim să-și pregătească rapid un bagaj ușurel și să străbată Frontiera Europei învecinate, reportaj literar de Kapka Kassabova. “O carte minunată despre un tărâm plin de magie”.

Cu picioarele pe pământ, spun descrierile zodiei. Așa e și Matthew McConaughey sau așa a devenit, după ce a renunțat la Drept și s-a apucat de ceea ce iubea, actoria. A coborât din norii celei mai bănoase meserii în cel mai puțin pământean job, actoria. Dar memoriile lui Matt – Undă verde – nu sunt numai despre filme, ci mai ales despre bucuria de a trăi. O recomandăm și Capricornilor, dar și Scorpionilor, dragelor de Balanțe, Fecioarelor excesiv de practice ș.a.m.d.

Abia așteptăm să ne spuneți în comentarii dacă v-am nimerit cu săgețile de Cupidoni literari ai zodiilor. Dacă nu, cu experiența de-o viață de Rac, Gemeni sau Leu, scrieți-ne care e genul preferat și mai încercăm o dată. (Nu uitați să ne spuneți și zodia!)

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: