TINDER LITERAR Ghid zodiacal de potrivire a cititorilor cu cărțile sortite

Deși nu vă bănuim că obișnuiți să vă începeți ziua cu horoscopul (mai bună o cafea și o poezie, mmm), am meșterit cu puterile noastre fantastice de astrologi amatori și scribi profesioniști câte o recomandare pentru fiecare semn zodiacal. Dacă nu v-am nimerit, de vină e Mercur, ca întotdeauna. Și faptul că nu ne-ați spus unde aveți ascendentul.

Zodia și cartea – perechea potrivită

Nu știm cât de ecologiști sunt Vărsătorii, față de alte creaturi zodiacale, dar sperăm că legătura lor cu aerul (semn de aer), îi face atenți la calitatea vieții pe Terra. Recomandăm un exercițiu de imaginație: Lumea fără noi. De Alan Weissman.

Ce carte mai bună pentru Peștele cel cu capul în nori (hai, lasă-ți imaginația să zburde!) decât Violeta, ultimul roman al Isabelei Allende, scriitoarea care îmbină poveștile inspirate din fascinanta Americă Latină cu magia?

Oare Berbecii citesc poezie? Nu riscăm. Sper că ne apropiem de genul mai potrivit personalității voastre dinamice cu un roman YA despre viață și moarte vs. tehnologia care te anunță neanunțabilul. Amândoi mor la sfârșit, de Adam Silvera.

Despre cititorii Tauri se spune că ar prefera clasicii și sunt capabili chiar să-i re-re-citească. Destul de apropiată ca stil, dar totodată inovativă și surprizătoare, Fizica tristeții de Gheorghi Gospodinov propune o interpretare inedită a mitului minotaurului și o călătorie intimă prin amintirile balcanicilor. Recomandată mai ales vegetarienilor. (Există altfel de Tauri?)

Dualitatea Gemenilor și curiozitatea lor vorace se oglindesc la fix în hublourile acestui avion dublu din Anomalia lui Herve le Tellier. Avion Dublu? Da. Dispare în aer și câteva luni mai târziu apare la aeroport ca și cum…

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Pentru cei dornici să afle despre lumea intimă a celorlalți, recomandăm Un ceai la capătul lumii, cartea care aduce în fața lumii întregi povestea reală a japonezului Yukio Shige, care a salvat de la sinucidere aproape 700 de persoane.

Leilor bătăioși și ambițioși le “dăm de lucru” cu seria “Străbătând secolele”, proaspăt lansată în România. Paradisuri pierdute, primul volum al operei la care Eric Emanuel Schmitt lucrează de din anii ‘90, se deschide cu Noam, un bărbat născut într-un paradis lacustru, acum 8000 de ani.

Bazat pe fapte reale. Sună ademenitor, nu? Conform cercetărilor britanici, Fecioarele aleg ficțiunea istorică. Vă poftim să aflați fascinanta istorie a lui Nancy Wake, doamna mondenă ziua, noaptea spioană care mobiliza Rezistența Franceză, din Eliberare, de Imogen Kealy.

Balanțelor chiar nu le plac ieșirile în decor (cu excepția unora pe care le știm noi, cu ascendent în aventură, care sar cu parașuta). Apreciază calmul și, de obicei, îl și practică. Dar locul emoțiilor nu e deloc înăuntru, ci afară, spune dr. Gabor Mate. Probabil cea mai cumpărată carte de non-ficțiune zilele acestea, Când corpul spune nu este alegerea musai a oricărui om în căutare de echilibru.

libris.ro

Senzualilor Scorpioni le recomandăm o carte care ar trebui să satisfacă așteptărilor celor interesați de thrillere și întorsături de intrigă. Un joc și o desfătare, de James Satler unul dintre primele mari romane americane care vorbește cu franchețe despre dorința erotică și despre aspirația către o pasiune eliberată de rușine și de vinovăție. “Cartea a generat o undă de șoc în publicul cititor”, zice editura.

Cum Săgetătorului pare să-i șadă bine cu drumul, îl poftim să-și pregătească rapid un bagaj și să străbată Frontiera Europei învecinate, reportaj literar de Kapka Kassabova. “O carte minunată despre un tărâm plin de magie”.

Cu picioarele pe pământ, spun descrierile zodiei. Așa e și Matthew McConaughey sau așa a devenit, după ce a renunțat la Drept și s-a apucat de ceea ce iubea, actoria. A coborât din norii celei mai bănoase meserii în cel mai puțin pământean job, actoria. Dar memoriile lui Matt – Undă verde – nu sunt numai despre filme, ci mai ales despre bucuria de a trăi. O recomandăm Capricornilor, dar și Scorpionilor, dragelor de Balanțe, Fecioarelor excesiv de practice ș.a.m.d.

Abia așteptăm să ne spuneți în comentarii dacă v-am nimerit cu săgețile de Cupidoni ai cititorilor. Dacă nu, cu experiența de-o viață de Rac, Gemeni sau Leu, scrieți-ne care e genul preferat și mai încercăm o dată. (Nu uitați să ne scrieți și zodia!)

libris.ro

Articolul conține bannere publicitare, butoane și linkuri către librării online. Prin accesarea lor și plasarea unei comenzi, ne ajutați să scriem zilnic despre carte și lectură și să vă aducem cele mai noi vești din lumea culturală și literatura universală. Plasarea comenzii via Răsfoiala nu modifică prețul produselor comandate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: