ECRANIZARE Un basm, romanul abia lansat al lui Stephen King va fi adaptat pentru cinema

Cineastul Paul Greengrass va adapta, regiza și produce o adaptare de lungmetraj a romanului Un basm, bestsellerul lui Stephen King proaspăt lansat, la început de septembrie la nivel global, a anunțat publicația Deadline.

King este un fan al filmelor lui Greengrass și i-a acordat drepturile de adaptare la prețul obișnuit de 1 dolar*. Cel mai recent roman al regelui genului horror urmărește un băiat de 17 ani care moștenește cheile unei lumi terifiante, în care binele și răul sunt în război. Miza nu putea fi mai mare, pentru acea lume și pentru a noastră, iar puștiul o descoperă în timp ce călătorește spre rădăcinile mitice ale poveștilor nemuritoare. King excelează în crearea acestei lumi de basm.

Încă nu se știe cine va difuza filmul, dar cu siguranță nu vor lipsi ofertanții, deoarece studiourile și distribuitorii caută mereu titluri de marcă cu potențial pentru cinematografe la nivel global, mai ales când regia este semnată de un cineast cu experiență cum este Greengrass.

„Inutil să mai spun că sunt un fan al lui Paul Greengrass și cred că este o alegere minunată pentru acest film”,

a declarat King.

„Fairy Tale este o operă de geniu. O poveste clasică de aventuri și, de asemenea, o alegorie contemporană tulburătoare.”

A adăugat Greengrass:

Paul Greengrass a regizat cel mai recent filmul News of the World, 2020, cu Tom Hanks în rolul principal – de asemenea o adaptare a unui roman.

watchshop.ro

Despre Un basm, de Stephen King

Stephen King sondează cel mai adânc puț al imaginației sale în acest roman fermecător despre un adolescent care moștenește cheia către o lume paralelă, în care binele și răul poartă o luptă acerbă.

Charlie Reade arată ca un licean obișnuit, priceput la baseball și la fotbal, un elev modest și sârguincios. Când el avea doar zece ani, mama lui a murit într-un accident, iar suferința l-a făcut pe tatăl său să se cufunde în alcool. Maturizat precoce, Charlie a învățat cum să aibă grijă de el însuși, dar și de propriul tată. La vârsta de șaptesprezece ani, adolescentul întâlnește o cățelușă adorabilă pe nume Radar și pe stăpânul ei, Howard Bowditch, un bătrânel singuratic, care trăiește într-o casă mare, situată pe culmea unui deal, având în curtea din spate un șopron ținut sub lacăt.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Programul Dollar Baby

Stephen King e faimos nu doar pentru cărțile sale ci și pentru obiceiul de a-și vinde drepturile de adaptare (nu și pe cele de comercializare, atenție) pentru suma fixă de 1 dolar.

Deși multe dintre cărțile lui King au fost deja transformate în filme, peste 200 de povestiri scurte sunt disponibile în programul „Dollar Baby”, pe care King l-a conceput în anii ’70. Tinerii cineaști pot participa dacă se angajează să nu distribuie filmul în scop comercial fără permisiune. De asemenea, proiectul lor trebuie avizat de autor, înainte de a fi produs.

Un gând despre „ECRANIZARE Un basm, romanul abia lansat al lui Stephen King va fi adaptat pentru cinema

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: