ȘTIRI Record de vânzări pentru laureata Nobel Annie Ernaux în țara natală

Francezii au cumpărat aproape toate exemplarele cărților lui Annie Ernaux, laureata Nobel pentru Literatură din acest an, care erau disponibile în librăriile fizice și cele online. Un astfel de boom al vânzărilor nu s-a mai întâmplat până acum, nici măcar în cazul altor laureați ai prestigiosului premiu.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Francezii au mers din librărie în librărie, după cărțile scriitoarei

Sindicatul librarilor din Franța a anunțat o creștere de 10 ori a vânzărilor, cifre nemaiîntâlnite până acum. Comparativ, în 2014, când Patrick Modiano a fost anunțat câștigător, vânzările au crescut de 4 ori.

1.000 de euro a ajuns să coste o carte scoasă la vânzare de cei care o aveau deja în bibliotecă, spun jurnaliștii de la postul BFMTV. Editura Gallimard a anunțat că va retipări 900.000 de exemplare din opera autoarei franceze.

Cărțile, în limba engleză, ale laureatei Nobel pentru Literatură în 2022, s-au epuizat rapid și în România. Pe site-urile librăriilor mai există doar câteva exemplare ale unor volume nemenționate în presa românească, în articolele dedicate anunțului despre reușita scriitoarei.

Zilele trecute, editura Pandora M a anunțat că volumul “Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei” este în pregătire și va apărea în librării, în mai puțin de o lună.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: