ȘTIRI S-a lansat NABU, aplicația gratuită de citit pentru copii de până la 10 ani

Nabu, aplicația de citit pentru copii, a fost lansată oficial în România de către NABU, UiPath Foundation și OvidiuRO. Aplicația este gratuită și funcționează chiar și la o viteză mică a internetului. Cărțile digitale pot fi descărcate în biblioteca virtuală și apoi citite offline.

Misiunea NABU este să contribuie la rezolvarea crizei alfabetizării la nivel global, astfel încât fiecare copil să poată citi și să-și atingă potențialul. NABU își propune să ofere fiecărui copil acces egal la alfabetizare până în 2030.

farmec.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

100 de cărți în română și engleză sunt disponibile gratuit

Cărțile disponibile în aplicație, de la texte și până la ilustrații, sunt special concepute pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani. După descărcare, aceștia au acces la peste 100 de cărți bilingve în română – engleză, organizate pe niveluri de fluență la citit, ce conțin subiecte actuale și relevante într-o societate multiculturală.

Scopul nostru este de a aduce puterea poveștilor în viața copiilor de pretutindeni și de a construi drumuri accesibile către cunoaștere, singura superputere în care credem cu adevărat.

Uipath Foundation

Ce oferă NABU copiilor?

  • Cărți ilustrate pentru copii
  • Povești gratuite pentru toți
  • Cărți în română, engleză, ucraineană, pe înțelesul copiilor
  • Citit mai ușor, ca o joacă de copii
  • Conținut divers, de citit în mers, chiar și offline
  • Povești de azi pentru lumea de mâine
  • Povești pentru copii mici și copii mari, între 2-10 ani
  • Povești care țin pasul cu orice nivel de citit

Până la finalul anului, numărul cărților disponibile copiilor și familiilor lor va ajunge la aproximativ 160. Există, de asemenea, o colecție de 40 de cărți în limba ucraineană, special concepută pentru a veni în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina.

România este a cincea țară în care aplicația este lansată. NABU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play.

Mai multe articole pe teme similare

Cărți pentru copiii de 8 ani

Testarea PISA arată că elevii care citesc cărți tipărite au rezultate școlare mai bune

Lansare Dar motan citește

bestkids.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: