LANSARE Cetatea cucului din nori, Anthony Doerr

Miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19:00, Editura Humanitas Fiction lansează mult așteptata carte Cetatea cucului din nori, semnată de Anthony Doerr, laureatul Pulitzer cunoscut publicului din România datorită bestsellerului Toată lumina pe care nu o putem vedea.

La evenimentul găzduit de Librăria Humanitas Cișmigiu vor participa 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐁𝐚̂𝐥𝐝𝐞𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮, scriitoare, 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚 𝐆𝐨𝐫𝐳𝐨, traducătoarea romanului și 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐚̆𝐭𝐫𝐚̆𝐬̦𝐜𝐨𝐧𝐢𝐮, jurnalist cultural. Moderatorul întâlnirii va fi directorul Editurii Humanitas Fiction, Denisa Comănescu.

Cetatea cucului din nori a fost prima cartea citită anul acesta (în engleză) și mi-a setat standarde foarte înalte pentru ce a venit după ea. E un minunat roman – mozaic care te poartă de-a lungul secolelor cu o poveste despre cărți și dragostea de cărți, cu istoria unui manuscris bizar care supraviețuiește anilor datorită cititorilor, cu o poveste de dragoste și una despre dragostea de natură deturnată de ură și… despre ultima nu vă mai spun nimic, că e păcat să n-o descoperiți singuri.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

libris.ro

O carte scrisă din dragoste de carte și de umanitate

Un manuscris din Grecia antică unește trecutul, prezentul și viitorul umanității. Constantinopol, 1453 – de-o parte și de alta a zidurilor orașului, doi copii, Anna și Omeir, sunt sortiți să se întâlnească, pentru a salva o carte și, prin gestul lor, pe ei înșiși. Idaho, în prezent – la etajul bibliotecii publice, octogenarul Zeno împreună cu cinci copii montează o bizară piesă de teatru, în vreme ce, la parter, adolescentul idealist Seymour se pregătește să detoneze o bombă, crezând că luptă pentru o cauză nobilă. În spațiu, peste câteva decenii – Konstance, pe o navă interstelară având ca destinație o planetă salvatoare, supraviețuiește doar călăuzită de o poveste pe care i-o spunea tatăl ei seară de seară. Destinele tuturor personajelor sunt legate de misteriosul manuscris din vechime, care celebrează puterea scrisului și a imaginației.

Cetatea cucului din nori e o construcţie admirabilă ca ambiţie şi execuţie, un mic labirint polifonic, cu multiple planuri temporale, unde cititorul se va pierde şi regăsi cu încântare, pentru că e clădit pe o temelie foarte solidă, care e nici mai mult, nici mai puţin decât credinţa autorului în puterea vindecătoare a poveştilor.

„Într-o lume în care natura și poveștile sunt mai prețioase ca oricând, acest roman minunat educă, vindecă și inspiră deopotrivă.“

The Times

Romanul a câștigat, în 2022, Ohioana Book Award for Fiction și Reading the West Book Award și a ajuns pe lista scurtă la British Book Awards, Dayton Literary Peace Prize for Fiction, Barnes & Noble Book of the Year și Le Grand Prix de Littérature Américaine. „Cea mai bună carte a anului 2021“ în publicațiile TimeOprah DailyEntertainment WeeklyWashington PostCosmopolitan.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: