LIBRIS Gabor Mate și Prințesa Urbană conduc topurile vânzărilor. Cel mai fidel client al librăriei a plasat în 2023 peste 1500 de comenzi.

Doctorul canadian de origine maghiară Gabor Maté, a cărui carte “Când corpul spune nu” a fost și pe Răsfoiala numărul 1 între cele mai căutate, și scriitoarea Ioana Chicet Macoveiciuc (alias Prințesa Urbană) conduc topul vânzărilor Libris în anul 2022. Și anul trecut bloggerița a ocupat locul întâi în clasamentul librăriei brașovene.

Cartea lui Gabor Maté a fost în 2021 pe locul 2 în vânzările Libris, iar anul trecut și-a depășit performanța – acum se regăsește pe primul loc în alegerile cititorilor din 13 județe – Alba, Bacău, Brăila, București, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu și Timiș.

Deși librăria online nu a comunicat date precise de vânzări (număr de exemplare), știm dintr-o declarație făcută de chiar autorul “Când corpul spune nu” că volumul său s-a vândut în peste 100.000 de exemplare. O cifră enormă pentru piața de carte românească, având în vedere faptul că în țara noastră sunt considerate bestseller titlurile care se vând (aproximativ) între 5000 – 15.000 de exemplare.

Beletristica a tronat deasupra celorlalte categorii ani la rând și, cu toate că Dezvoltarea personală continuă să crească categoria Cărți pentru copii a dominat topul categoriilor de pe libris.ro în anul 2022. Se observă, deci, o concentrare a interesului pe propria dezvoltare, dar, mai ales pe formarea celor mici.

Topul celor mai bine vândute cărți pentru copii este condus de “Dumbrava minunată”, de Mihail Sadoveanu. În topul cărților pentru cei mici s-a mai menținut, la fel ca anul trecut și cartea 500 de adevăruri uimitoare şi amuzante (locul 1 la vânzări în 2021).

melimeloparis.ro

Trei județe, același top 3

Cititorii Libris din București, Cluj și Timiș par să aibă aceleași preferințe, întrucât cele mai vândute cărți în aceste trei județe coincid:

 1. Când corpul spune nu – Gabor Maté (citește recenzia)
 2. Cum să ne păstrăm copiii aproape – Gordon Neufeld, Gabor Maté
 3. Din cer au căzut trei mere (citește recenzia) – Narine Abgarian

Brașovenii s-au orientat spre dezvoltarea personală. Cea mai bine vândută carte pe Libris între cititorii de la poalele Tâmpei a fost

 1. 50 de exerciții pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare – Jean-Philippe Vidal

Tot de la Brașov vine și cel mai fidel client al librăriei, care a plasat anul trecut 1134 de comenzi pe site… Cam trei pe zi? Să fie biblioteca județeană?

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

cartepedia.ro

Top 5 cele mai vândute cărți pe Libris în anul 2022

 1. Când corpul spune nu – Gabor Mate
 2. Micul prinț – Antoine de Saint-Exupery
 3. Cum să ne păstrăm copiii aproape – G. Neufeld, Gabor Mate
 4. Recreația mare de Mircea Sântimbreanu
 5. Din cer au căzut trei mere – Narine Abgarian
Foto via libris.ro

Top 10 cei mai vânduți autori în anul 2022

 1. Gabor Mate
 2. Colleen Hoover
 3. Antoine de Saint-Exupery
 4. Lise Borbeau
 5. Roald Dahl
 6. Eric-Emmanuel Schmitt
 7. Ioana Chicet-Macoveiciuc
 8. J. K. Rowling
 9. Jeff Kinney
 10. Narine Abgaryan

epantofi.ro

Top 5 cei mai vânduți autori în anul 2022

 1. Ioana Chicet-Macoveiciuc
 2. Dumitru Constantin Dulcan
 3. Ioana Pârvulescu
 4. Mircea Cărtărescu
 5. Dan-Silviu Boerescu
 6. Radu Paraschivescu
 7. Alec Blenche
 8. Alexandru N. Stermin
 9. Tatiana Niculescu
 10. Ela E. H.

Librăria a realizat un infografic în care este prezentată distribuția pe județe, respectiv care și câte cărți s-au comandat în fiecare dintre ele.

top-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: