NOUTĂȚI Cei mai citiți autori în Franța, în curs de publicare la editurile Trei și Pandora M

Mai bine de jumătate dintre scriitorii ale căror volume se află printre cele mai bine vândute cărți din Franța anul trecut sunt sau vor fi în curând publicați în România de Grupul Editorial Trei. Guillaume Musso este în continuare primul în preferințele francezilor, la fel ca anul trecut, cu aproape 1.4 milioane de exemplare vândute, Joel Dicker cu aproape un milion și Mellisa Da Costa cu peste 840.000 de volume.

Printre autorii francezi care țin capul de afiș în Franța, acum în curs de publicare, mai sunt Pierre Lemaitre, pe poziția a cincea, cu aproape 780000 de volume vândute, Annie Ernaux și Marc Levy – fiecare cu peste 600000 de exemplare vândute.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

cartepedia.ro

Noutățile editoriale 2023, Editura Trei și Pandora M

Tot albastrul cerului, de Mellisa Da Costa, este în pregătire la Editura Trei și va apărea în colecția Fiction Connection. Este un volum care se remarcă prin dialoguri savuroase și personaje cu care empatizezi inevitabil și, totodată, un caleidoscop de virtuți și neputințe umane.

Angélique, noua carte a lui Guillaume Musso este un thriller a cărui acțiune se petrece la Paris și Veneția, în perioada pandemiei și care are în centru tema resentimentelor. Angélique i-a asigurat lui Musso anul trecut supremația în topul vânzărilor, pentru al douăsprezecelea an neîntrerupt.

melimeloparis.ro

Cazul Alaska Sanders – volumul cu care și-a făcut debutul editorial – i-a adus lui Joel Dicker locul fruntaș în topul vânzărilor de carte din 2022. Thrillerul îl readuce în prim plan pe protagonistul care i-a adus consacrarea, Marcus Goldman, la unsprezece ani de la închiderea anchetei.

Despre volumul său Anii, Annie Ernaux, laureată Nobel pentru literatură anul trecut, spunea că este cartea potrivită cu care cititorii pot începe să-i exploreze literatura. Apărut la zeci de ani după ce Ernaux devenise o scriitoare îndrăgită deopotrivă de critici și cititori, Anii a reprezentat o piatră de hotar a literaturii sale. Este volum de memorii împărtășite ale unei generații întregi, care aduce laolaltă poveștile unor oameni care își dezvăluie amintirile. Anii reprezintă o rememorare a vieții autoarei, cu ajutorul senzațiilor, albumelor cu fotografii, lecturilor, muzicii și mass-media, presărată cu notele de jurnal scrise de-a lungul anilor.

În Noa, al treilea volum dedicat Grupului 9, Marc Levy îi pune pe hackeri față-n față cu un dictator, cu misiunea de a salva un întreg popor. Un roman plin de aventuri și suspans, dar și o lectură de profunzime care-i îndeamnă pe cititori să mediteze asupra condiției umane în epoca tehnologiei.

chilipirul-zilei.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: