LISTA DE LECTURĂ 10 cărți cu pisici alese de cititorii Răsfoiala

Zilele lui Savelie, Grigori Slujitel

O carte ca o viață… și ce viață!!!

Raluca Vlădescu

O desfătare!

Irina Oana Mărgineanu

„Zilele lui Savelie” de Grigori Slujitel m-a captivat! Motanul Savelie este chiar personajul principal și… povestitorul 🤣

Gandea Steliana

One of the best!!!

John White

Recomand „Zilele lui Savelie”, de Grigori Slujitel 😊. De acolo mi-a rămas o idee la care mă tot întorc: „Confortul gratuit tocește imaginația”.

Georgeta Licsandru

Savva, cum îl strigă cei apropiați, este un motan care locuiește la Moscova și care, ca un cosmopolit sadea, nu ratează niciuna dintre ocaziile pe care sorții i le pregătesc. După ce ajunge în casa lui Vitea, existența lui ia calea aventurilor și învățămintelor care-l vor purta pe Savva prin universul sentimentelor omenești și pisicești – dor, iubire, prietenie, gratitudine, pierdere, împăcare, regret.

Romanul cel mai recomandat de cititorii Răsfoiala a fost și Alegerea Cititorilor din țara de baștină, câștigând premiul Iasnaia Poliana 2019.

perfect-tour.eu

Memoriile unui motan călător, Hiro Arikawa

Cu motanul umblăreț Nana, care lasă în urmă viața în deplină libertate, dar și sub amenințarea constantă a nenumărate pericole, pentru a intra în lumea și inima lui Satoru, Hiro Arikawa face o demonstrație emoționantă a iubirii dintre oameni și feline și ne vorbește despre firele nevăzute care ne conectează de cei dragi.

Cartea lui Arikawa s-a vândut în peste 1 000 000 de exemplare în Japonia și alte 30 de țări și a fost ecranizată în 2018 într-un film de succes, în regia lui Kōichirō Miki.

cartepedia.ro

Maestrul și Margareta, Mihail Bulgakov

Maestrul și Margareta, una dintre capodoperele literaturii rusești, este de departe cea mai serioasă recomandare din această listă lipsită de mari pretenții literare și jucăușă, asemenea subiectului ei, mâțele. În cartea lui Bulgakov, pisica are rol secundar, povestea oscilează între Moscova lui Stalin și Ierusalimul creștin și este o meditație profundă și complexă asupra umanității și credinței.

Arta de a dărui liniște, Veronique Aiaque

Compania unei pisici e de o dulceață savuroasă. Seamănă cu surâsul binevoitor al unei persoane care niciodată n-ar ridica glasul. Trebuie să recunoaștem: totul la pisică invită la liniște. Aura ei olimpiană, frumusețea ei odihnitoare, ochii ei desenați cu grație, pașii ei lini… Acest animăluț e atât de liniștit, încât serenitatea lui devine contagioasă. Mai ales când vine să se așeze lângă prietenul lui uman, oferindu-i legănări torcătoare. În acele clipe, pentru persoana care-l primește lângă ea, timpul se suspendă. Între sonoritățile adorabile și tandrețurile feline, mușchii și conștiința nu pot decât să se destindă. Spiritul se detașează de tot ceea ce-l chinuie, iar bătăile inimii se domolesc. Pisica deschide calea către relaxare și către pacea interioară. Omului nu-i rămâne decât să-l urmeze pe acest ghid mustăcios și să profite din plin de privilegiul pe care acesta i-l acordă.
Omului nu-i rămâne decât să se umple cu aceste clipe magice fuzionante, cu aceste clipe alcătuite din încredere, din abandon mutual și dintr-o complicitate fără constrângeri. Mai ales fără constrângeri. Această paranteză, deși e profundă, sinceră și intensă, nu durează întotdeauna prea mult: dacă așa-i spune inima, pisica pleacă brusc ca să se dedice altor activități.

FRAGMENT “ARTA DE A DĂRUI LINIȘTE”

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Imperiul pisicilor, Alex Tocilescu

Uimitoare!

Iordana Ferent

„Alex Tocilescu este un tip cult, cu imaginaţie şi umor, căruia îi plac muzica, pisicile, conversaţiile şi satul 2 Mai. Aşa sunt şi povestirile lui populate cu extratereştri, politicieni, locatari de bloc, diavoli sau feline: au o naturaleţe absurdă, o impuritate elitistă şi un umor neconvenţional – trei atuuri care pe unii îi vor face să ridice statui, iar pe alţii din umeri.” (Marius Chivu)

Pisici din București, Silvia Colfescu

O cărticică amuzantă și minunată de oferit cadou iubitorilor de pisici

Maria Diaconu

Pisica lui Dalai Lama, David Michie

Înfometată şi vai de ea, o pisicuţă este salvată de pe străzile aglomeratei capitale indiene New Delhi şi primește şansa unei vieţi de vis. Noua ei casă este un sanctuar spiritual cu vedere către vârfurile înzăpezite ale munţilor Himalaya. Aici îşi începe a doua din cele nouă vieți, în calitate de pisica lui Dalai Lama. Ca un mic agent sub acoperire care asistă nevăzut la întâlnirile secrete dintre Sfinţia Sa şi diverși invitați, de la vedete hollywoodiene la mari filantropi, pisica ne arată o perspectivă a fericirii şi sensului profund, într-o lume din ce în ce mai absentă, mai captivă în propriile greșeli.

Seria Pisica lui Dalai Lama

bestkids.ro

Acționează și gândește ca o pisică, Stephane Garnier

Tocmai o încep, după cuprins și descriere îmi pare tare faină.

Pisicile au înțeles totul, hai să le imităm! Acest lucru l-a inspirat pe Stéphane Garnier să scrie un volum de dezvoltare per­sonală diferit de majoritatea. Pisicile sunt independente, calme, ochi – și – urechi, prudente, carismatice și mândre… Sunt pline de cali­tăți, deci tot ce avem de făcut este să ne lăsăm inspirați de ele!

Stéphane Garnier și Ziggy au pus la punct un ghid practic, cu sfaturi inteligente, o mulțime de trucuri și panseuri atribuite felinelor, care te pun pe gânduri și te pot îndruma să-ți urmărești și faci binele.

Mic tratat de pisicologie, coordonat de Șerban Foarță

Un ghid de utilizare de nelipsit de pe rafturile biliotecilor pisicologilor, recomandat mai ales celor care vor deprindă de la ele arta observării detașate, rafinamentul şi graţia. Vă vor îndruma Charles Baudelaire, Guillame Apollinaire, Paul Verlaine, Jorge Luis Borges, Fernando Pessoa, Max Jacob, Raymond Queneau, Virgil Mazilescu, Mircea Ivănescu, Emil Brumaru şi alţii, la rândul lor absolvenți ai şcolii de pisici.

Motanul care voia să salveze cărțile, Sosuke Natsukawa

E frumoasă, are lecții de viață puse în scris într-un mod tare frumos. Aș zice că a ieșit pe piață exact când trebuie. 🙂

Maria Cocea

După moartea bunicului, proprietar de anticariat, tânărul Rintarō e singur și trist. Se pare că în curând va fi nevoit să lichideze mica afacere cu cărți a familiei. Îi zădărnicește acest plan defetist un motan vorbitor pe nume Tigruț. Felina are nevoie de ajutorul unui cititor devotat care să-l susțină în misiunea de salvare a cărților din mâinile celor care le-au sechestrat, maltratat sau trădat. Motanul care voia să salveze cărțile este o poveste emoționantă despre curaj, compasiune și puterea extraordinară a cărților de a ne schimba.

PONT! Cartea are reducere 40% și transport gratuit.

Iubire cu I mic, Francesc Miralles

Foarte faină! Pisi în rol secundar, dar care schimba viața monotonă a unui tip.

Mugur Ioniță

Samuel, un profesor universitar însingurat, își începe ziua de Anul Nou crezând că rutina sa cotidiană nu-i rezervă nicio surpriză. Dar un musafir neașteptat, Mishima – pisoi vagabond, se strecoară în casă și își ia în stăpânire teritoriul și noul coleg de locuință. Fără să știe sau să vrea, Samuel purcede într-o călătorie de suflet către locuri și oameni de care n-ar fi crezut că se va apropia vreodată.

Roman inspirațional și comedie, Iubire cu I mic a ajuns bestseller internațional, aflat pe lista celor mai bine vândute cărți în mai multe țări.

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: