ȘTIRI O nouă serie bazată pe cărțile Harry Potter ar putea fi produsă de Warner Bros Discovery

Compania Warner Bros. Discovery dorește să încheie un acord pentru producția serialului de televiziune „Harry Potter„. Potrivit Bloomberg, prima televiziune care a anunțat știrea, proiectul se va inspira direct din seria de cărți bestseller a lui J.K. Rowling, mai degrabă decât să o dezvolte, cum s-a întâmplat în cazul filmelor „Fantastic Beasts” – de asemenea bazate pe un roman al autoarei, care a scris și scenariile.

Primul volum din seria Harry Potter este în topul celor mai vândute cărți ale literaturii universale. Peste 120 de milioane de exemplare au fost vândute în întreaga lume, iar cartea a fost prima din saga celor șapte volume. Ultimele patru cărți din seria lui Potter au stabilit consecutiv recorduri ca cele mai rapid vândute cărți din istorie. Ultimul volum, Harry Potter și talismanele morții, s-a vândut în aproximativ 2,7 milioane de exemplare în Marea Britanie și 8,3 milioane de exemplare în Statele Unite în primele 24 de ore de la lansare.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

J.K. Rowling va fi implicată în producție

Conform înțelegerii, este posibil ca scriitoarea să păstreze un grad de implicare creativă în serial, deși nu ar fi creatorul său principal sau coordonatorul. Se vehiculează ipoteza că fiecare sezon se va baza pe una dintre cărțile Harry Potter, ceea ce sugerează crearea unei francize care s-ar întinde pe ani de zile. HBO Max, platforma pe care ar putea fi difuzat serialul, a refuzat deocamdată să comenteze știrea.

Citește și cum a salvat JK Rowling manuscrisul Harry Potter din mâinile celui care încerca să o șantajeze

Discuțiile dintre Warner Bros. Discovery și tabăra lui Rowling rămân într-o fază preliminară. Studioul dorește să găzduiască serialul pe platforma sa de streaming HBO Max, care va fi în curând combinată cu Discovery+ și relansată sub un nou nume.

chilipirul-zilei.ro/

Warner Bros. are de mai multă vreme în vedere crearea unui serial de televiziune „Harry Potter”. Zvonurile despre acest proiect au apărut prima dată în luna ianuarie 2021, înainte ca Warner Media să fie cumpărat de către Discovery.

Vestea despre noua serie Harry Potter vine în timp ce corporația media pregătește un eveniment major în care va prezenta integrarea HBO Max și Discovery+, precum și viitoarea planuri în ce privește platforma de streaming.

Warner Bros. este compania care a adaptat anterior fiecare carte din seria „Harry Potter” într-un lungmetraj de succes, începând cu „Harry Potter și piatra filozofală” în 2001 și încheind cu „Harry și Talismanele morții – Partea 2” în 2011. Cele opt filme au generat profit de 7,7 miliarde de dolari, în box office-ul mondial.

Citește și Cele mai bine vândute cărți din literatura universală

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: