GALA Radio România Cultural | Câștigătorii premiilor pentru proză și poezie sunt Mircea Cărtărescu și Moni Stănilă

Cele mai importante proiecte și produse culturale româneşti din anul 2022 au fost recompensate luni, 3 aprilie 2023, la Gala Radio România Cultural. Pe lângă categoriile cunoscute, pentru care s-au făcut nominalizări, au fost acordate Premiul Special RRC Responsabil, Mihaelei Chiper, Premiul Jazz Made in Romania lui Florian Lungu, Premiul Special Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 lui Ovidiu Șandor și Premiul de excelență actriței Dorina Lazăr.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Câștigători Gala Radio România Cultural 2023

Premiul pentru PROZĂ – Mircea CĂRTĂRESCU pentru romanul Theodoros

„M-am bucurat foarte tare că am primit acest premiu, pentru că este un premiu curat, este un premiu în care poți crede, un premiu adevărat.”

Mircea CĂRTĂRESCU

Ceilalți nominalizați ai categoriei au fost Bogdan-Alexandru STĂNESCU, pentru volumul „Abraxas”, Editura Polirom, 2022; Florin CHIRCULESCU, pentru cartea „Solomonarul”, Editura Nemira, 2022.

Premiul pentru POEZIE – Moni STĂNILĂ, pentru cartea „Ofsaid”

“Întotdeauna am fost în offside, dar am avut mereu sprijinul părinților. Vă mulțumesc frumos!”

Moni STĂNILĂ

La categoria POEZIE au mai ajuns pe lista scurtă: Olga ȘTEFAN, pentru „Resursa”, Casa de Editură Max Blecher, 2022; Alina PURCARU, pentru volumul „Tot mai multă splendoare”, Editura Cartier, 2022.

farmec.ro

Celelalte personalități, evenimente și proiecte premiate ale galei au fost:

La categoria Artele Spectacolului: Echipa Reactor de Creație și Experiment din Cluj-Napoca, pentru spectacolul „Visul” de Alexa Bacanu, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, din cadrul proiectului „Zonă de singuranță”.

La categoria Film – „R.M.N.’’, scenariul și regia Cristian Mungiu.

La categoria Arte Vizuale: Ștefan Câlția pentru expoziția „Obiectele restaurării” la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii din Iași (curatori, Alexandra Manole și Matei Câlția);

Premiul pentru Știință a fost acordat Mirela Stoeac-Vlăduți din Timișoara, pentru „MV sci-art”, primul centru dedicat artei contemporane și științei.

La categoria Muzică, trofeul a fost acordat compozitoarei Diana Rotaru – directorul artistic al „Festivalului Internațional MERIDIAN”.

Proiectul premiat pentru impactul în Educație a fost cel al UiPath Foundation, pentru lansarea în România a aplicației de citit „Nabu”.

Ce mai găsești pe Răsfoiala despre cărți premiate

ȘTIRI Cele mai bune cărți românești premiate la Gala Observator Cultural

Goodreads Choice Awards 2022 și-a desemnat câștigătorii

ȘTIRI Tot mai multă splendoare, de Alina Purcaru, este cartea de poezie a anului 2022

chilipirul-zilei.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: