NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii aprilie 2023

Mai bogat acest aprilie, decât lunile anterioare, pe Netflix în filme și seriale bazate de cărți. Luna trecută ne-am chinuit tare mult să compilăm lista, dar venirea Paștelui i-a stimulat pe băieții și fetele de la programe să includă producții de mai bună calitate și de o mai mare diversitate. Remarcabile dintre ele sunt

  • Vârsta inocenței, după romanul de Edith Wharton, în regia lui Scorsese, cu Daniel Day Lewis și Michelle Pfeiffer în rolurile principale
  • Serialul Transatlantic, inspirat de evenimente reale petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când doi americani organizează o rețea de salvare a refugiaților
  • Pentru fanele Kristin Hannah și nu numai, cel mai nou sezon din Aleea cu Licurici

epantofi.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

The last kingdom. Seven kings must die (2023)

16+ Dramă, Acțiune
Cu: Alexander Dreymon, Harry Gilby, Mark Rowley
Regia: Edward Bazalgette

Trailer Seven Kings Must Die 2023

Adaptarea romanului omonim de Bernard Cornwell urmărește faptele petrecute după moartea regelui Edvard, când Uhtred și tovarășii lui se aventureaază într-un regat dezbinat cu nădejdea că vor reuși să unească Anglia.

Ceața (2007)

16+ Horror, Dramă
Cu: Thomas Jane, Marcia Gay Garden
Regia: Frank Darabont

The mist Strephen King 2007 trailer

După ce o furtună violentă se petrece într-un oraș din Maine, în dimineața următoare un nor de ceață se apropie. În timp ce negura învăluie rapid zona, un grup de oameni rămâne blocat într-o băcănie locală – printre ei, artistul David Drayton și fiul său de cinci ani. Nu au nicio ieșire, iar afară nu pare un loc în care să vrei să fii acum.

Cartea omonimă a lui Stephen King a fost ecranizată și într-o miniserie cu titlul Negura, care este și ea disponibilă pe Netflix.

SERIAL Aleea cu licurici (a doua parte a sezonului 2) – apare pe 27 aprilie

16+ Dramă, Prietenie
Cu: Katherine Heigl, Sarah Chalke

Fetele de pe Aleea cu licurici își continuă poveștile despre relații, în timp ce Kate se confruntă cu urmările dureroase ale nefericitei călătorii întreprinse de Johnny în Irak. După ce a renunțat la talk-show-ul ei, Tully are parte de noi provocări în carieră. Serialul este bazat pe bestsellerul omonim de Kristin Hannah.


melkior.ro

SERIAL Sweet Tooth. Un băiat cu cornițe Sezonul 2 – apare pe 27 aprilie

13+ Fantezie
Cu: Nonso Anosie, Christian Convery
Creator: Jim Mickle

Sweet tooth season 2 trailer

Sweet tooth, filmul inspirat de cartea de benzi desenate omonimă a lui Jeff Lemire, urmărește aventurile în post-apocalipsă ale lui Gus, un băiat care aparține unei rase rare de copii hibrizi om – animal, crescut în izolare în urma unei pandemii. După moartea tatălui său, este lăsat să se descurce singur… până când întâlnește un vagabond pe nume Jepperd, care promite să-l ajute.

SERIAL Transatlantic (2023)

16+ Thriller, Dragoste
Cu: Gillian Jacobs, Richard Englader
Creatori: Anna Wingler, Daniel Hendler

Trailer serial Transatlantic

Serialul Transatlantic, inspirat de întâmplările adevărate care au stat la baza romanului Portofoliul fugii de Julie Oringer, urmărește povestea a doi americani și a aliaților lor care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, organizează o operațiune de salvare a artiștilor, scriitorilor și a altor refugiați.


answear.ro

SERIAL Pacienții doctorului Garcia (2023) – apare în 28 aprilie

16+ Dramă, Politic
Cu: Javier Ray, Tamar Novas
Regie Joan Noguera

Pacientii doctorului Garcia trailer serial

Inspirat de romanul scris de Almudena Grandes, Pacienții doctorului Garcia are ca protagonist un tânăr medic care, în preajma celui de-al doilea război mondial, decide să se implice în lupta împotriva fascismului.

INTERVIU Lumina din noi – apare pe 23 aprilie

13+ Emisiune, Inspirațional
Cu: Oprah Winfrey și Michele Obama

Oprah Winfrey și Michele Obama se întâlnesc pentru o discuție personală, purtată cu umor și înțelepciune, despre evenimentele și provocările care au inspirat bestsellerul de self-help Lumina din noi, al ex-Primei Doamne a Americii. Cartea a apărut și în România anul trecut – am scris despre ea aici.

Vârsta inocenței (1997)

16+ Romantic, Epocă
Cu: Daniel Day Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Reider
Regia: Martin Scorsese

Trailer Vârsta Inocenței 1997

Filmul, bazat pe romanul omonim de Edith Wharton, spune povestea lui Newland Archer, avocat de succes, a cărui căsătorie viitoare cu May Welland, o fată de familie bună, prototip de soție devotată, corespunde pe deplin dorințelor familiei și societății. Dar apariția atrăgătoarei contese Ellen Olenska, aflată în pragul divorțului, îl face pe Newland să-și reconsidere planurile. 

noriel.ro

Paprika (2007)

13+ Thriller SF, Animație, Psihologic
Cu: Megumi Hayashibara, Toru Emori
Regia Satoshi Kon

Trailer Paprika 2007

Povestea bazată pe romanul omonim de Yasutaka Tsutsui, este despre o luptă între un terorist al viselor care fură un dispozitiv care le permite altora să-și împărtășească visele și provoacă coșmaruri oamenilor. Un psiholog cercetător intră în lumea viselor și se transformă în Paprika, detectiv al tărâmului subconștientului, pentru a investiga cazurile.


MINISERIE Obsesie, dragoste, invidie (2023)

16+ Dramă, Thriller
Cu: Richard Armitage, Charlie Murphy

Obsesie, dragoste, invidie serie 2023 trailer

Romanul Iubire otrăvită al Josephinei Hart stă la baza seriei despre o aventură amoroasă intensă între un chirurg talentat și logodnica fiului său. Idila se transformă într-o obsesie mistuitoare, cu consecințe devastatoare pentru întreaga familie.


Nota bene, dacă nu găsiți în articol butonul CUMPĂRĂ pentru vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că, la data publicării articolului, cartea nu era disponibilă nici în engleză, nici în română.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: