CINEMA „Inocentul”, o comedie explozivă de Louis Garrel, pe marile ecrane

Inocentul/ L’innocent, filmul lui Louis Garrel inspirat de evenimente din viața sa, pe care vedeta franceză l-a conceput, regizat și în care interpretează împreună cu Roschdy Zem, Anouk Griberg și Noémie Merlant, este o comedie explozivă și sensibilă despre un jaf “de familie”. Filmul a câștigat două premii César și va avea premiera pe marile ecrane din România din 21 aprilie, distribuit de Independența Film.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre Inocentul

Când Abel (Louis Garrel) află despre Sylvie (Anouk Griberg), mama sa sexagenară, că vrea să se căsătorească cu un fost pușcăriaș (Roschdy Zem), intră în panică. Apelează la cea mai bună prietenă, Clémence (Noémie Merlant), pentru a o proteja. Însă după ce-l va întâlni pe Michel, noul său tată vitreg, Abel va dobândi noi perspective.

Inocentul/ L’innocent este inspirat parțial de viața mamei lui Garrel, actrița și regizoarea Brigitte Sy, care a susținut cursuri de actorie pentru deținuți. Așa a ajuns să se îndrăgostească de unul dintre ei, iar apoi a făcut un film despre poveste, în 2010, intitluat Free Hands.

„Când am început să scriu scenariul, m-am gândit la chestii autobiografice. Pentru că mama mea chiar s-a căsătorit cu un tip în închisoare. Dar nu am vrut să fac o cronică, o relatare a acestui fapt. Nu am vrut să fac un film naturalist despre această anecdotă. A devenit o anecdotă pentru că nu sunt poet. Sunt actor, știi? Așa că, de la început, am știut că vreau să mă joc cu genuri diferite – să trec de la un film cu jafuri la o comedie romantică și apoi la o cronică de familie, între mamă și fiu” spune Louis Garrel.

Citește și

NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii aprilie 2023

farmec.ro

Cu o distribuție deosebită, în care, alături de creatorul filmului, joacă Roschdy Zem (Ancheta unui scandal de stat, Chocolat), Noémie Merlant (Tár, Mi iubita, mon amour, Portrait of a Lady on Fire) și Anouk Griberg (Mon homme, La fille du magicien), Inocentul/ L’innocent a avut premiera internațională la Cannes 2022. 

„O poveste umanistă cu un înveliș amuzant și puternic la fel ca muzica synth-pop de pe coloana sonoră”

New York Times

„Primul film de la Cannes 2022 care mi-a dat acel râs cu dureri de burtă și zvâcniri de genunchi, de care aveam atât de mult nevoie”

Deadline Hollywood Daily.

Inocentul/ L’innocent apare în cinematografele din România pe 21 aprilie, distribuit de Indepedența Film. 

Independența Film, casa de distribuție care activează din 1997 în România, promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Printre titlurile pe care Independența Film le va lansa în lunile următoare se regăsesc Jucăria nouă /Le nouveau jouet (r. James Huth) – premiera pe 19 mai, Saint Omer (r. Alice Diop) – premiera 2 iunie și Afire (r. Christian Petzold) – premiera pe 23 iunie.

Parteneri media: KISS FM, Cinemap, Zile și Nopți, Movienews, Ziarul Metropolis, Spotmedia, Films in Frame, Munteanu Recomandă, Cineghid, Răsfoiala, AIVImedia.hub, Cinefan

perfect-tour.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: