Un volum despre Holocaust văzut din perspectiva unui copil – Fiica de la Auschwitz, Tova Friedman, Malcom Brabant, Focul viu, traducere în premieră în seria de autor Stephen King și ultimul roman semnat de Andy Weir, Proiectul Mary, sunt printre noutățile editoriale anunțate de editura Nemira pentru luna care va aduce cititorii la cel mai cunoscut târg de carte, Bookfest.
De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.
Fiica de la Auschwitz, Tova Friedman, Malcom Brabant

Doar patru ani avea Tova Friedman atunci când, evacuați din ghetoul polonez care tocmai fusese desființat, ea și familia au fost expediați de naziști către lagărele de muncă ale Fuhrerului. Doi ani mai târziu, a ajuns alături de mama ei la Auschwitz-Birkenau, în vreme ce tatăl ei a fost trimis în lagărul Dachau.
Lunile petrecute la Birkenau au fost pentru Tova, una dintre puținii oameni care au supraviețuit unei camere de gazare, o serie de confruntări repetate cu moartea și cu cruzimea neverosimilă a semenilor. În 1945, când plutoanele de execuție încercau să-i elimine pe ultimii supraviețuitori ai teribilului război împotriva umanității, Tova și mama ei au reușit să se salveze, ascunse în mormanele de cadavre lăsate în urmă de ucigași.
Scrisă cu sprijinul unui fost reporter de război, Malcom Brabant, Fiica de la Auschwitz mărturisește despre atrocitățile Holocaustului din perspectiva unui copil.
Pântecul, Leah Hazard

Fiecare dintre noi își începe viața în uter, un spațiu pe cât de faimos și de romanțat, pe atât de puțin explorat, din perspectivă antropologică. O compilație de date medicale, descoperiri inovatoare și investigație, volumul semnat de Leah Hazard construiește un portret provocator al organului originar al omenirii.
Moașa Leah Hazard răspunde cu profesionalism, empatie și umor întrebărilor importante care deslușesc miturile ce înconjoară fabrica de viață a omenirii. Cum este uterul conectat cu creierul? Ce funcții are menstruația? Cum influențează histerectomia plăcerea sexuală? Cât timp trăiesc spermatozoizii în uter? De ce este așa de dificilă diagnosticarea endometriozei? E posibilă gestația externă? Pot avea bărbații uter?
Explorând prejudecățile care au făcut ca anumite funcții ale uterului să fie ignorate îndelungă vreme, cartea propune cititorilor o abordare actuală asupra organului care aduce în viațile femeilor – și nu doar în ale lor – deopotrivă mari plăceri și satisfacții, dar și suferințe incomparabile.
„Pântecul, biografia erudită și fascinantă a unui organ îndelung defăimat, este o carte absolut necesară, plină de sensibilitate și provocatoare din punct de vedere politic, scrisă cu foarte mult talent.“
Katherine May, autoarea bestsellerului Iernile sufletului
Refugiul, de Sarah Pearse
Continuarea bestsellerului internațional SANATORIUL

Pe o insulă a coastei maritime din Marea Britanie se deschide un wellness retreat idilic Insula e numită de oamenii locului Reaper’s Rock și are o istorie sumbră: a fost locul în care și-au găsit sfârșitul victimele un criminal în serie și se spune că e blestemată. După ce, sub pavilionul de yoga, apare un cadavru necunoscut, aparent victimă a unui accident fatal, detectiva Elin Warner află că aceasta nu făcea parte din echipa sau dintre oaspeți.
După ce o a doua persoană se îneacă, Elin începe să descopere mai multe secrete și să suspecteze că “accidentele” nu au, de fapt, nimic întâmplător. Dar de ce oaspeții stațiunii de lux au devenit țintele unui ucigaș? Elin trebuie să descopere criminalul, înainte ca istoria insulei să se repete și “refugiul” să se transforme în iad.
Focul viu, Stephen King
Tradusă pentru prima oară în limba română, „Focul viu” (Firestarter), spune povestea a doi studenți, Andy McGee și Vicky Tomlinson, care, vrând să câștige ceva bani, se oferă drept cobai într-un experiment susținut de o organizație subterană a guvernului american, cunoscută drept Atelierul. Efectul este activarea unor abilități excepționale, care capătă manifestări și mai uimitoare, atunci când cei doi se îndrăgostesc.
Fiica lor, Charlie, poartă moștenirea lor genetică, fiind înzestrată din naștere cu cea mai greu controlabilă și bizară putere – pirochinezia, abilitatea de a incendia lucruri cu puterea minții. Acum, agenții Atelierului sunt pe urmele ei și încearcă să o prindă pentru a se folosi de puterile fantastice.
„Chinta regală este acum completă și în limba română! Carrie (1974), Shining (1977), Focul viu (1980), Doctor Sleep (2013) și Institutul (2019) sunt cinci romane în care Stephen King abordează tema copiilor cu puteri speciale. Și de fiecare dată o face într-un mod surprinzător.“
Marian Coman, redactor-șef Armada
Proiectul Hail Mary, de Andy Weir

Câștigător al Goodreads Choice Award pentru cel mai bun roman SF (2021) și finalist Hugo Award (2022), romanul lui Andy Weir exploatează povestea salvatorului rasei umane. Ryland Grace e unic supraviețuitor misiunii finale de salvare a omenirii, însă nu nu știe asta. Nu-și amintește mai nimic, după un somn îndelungat care l-a dus la milioane de kilometri de Pământ, alături de două corpuri umane necunoscute. Pe măsură ce secvențe disparate din trecut îi revin în memorie, scopul misiunii sale se recompune ca o imagine fragmentară care își recapătă unitatea și sensul.
Dar pentru că nu are timp și, ca să evite un potențial dezastru, Ryland trebuie să găsească rapid o soluție pentru enigmă științifică în care se află și altfel să salveze specia umană de la extincție. Și trebuie s-o facă de unul singur. Ori ajutat poate de un aliat improbabil.
Romanul este în curs de ecranizare și îl va avea pe cu Ryan Gosling în rolul lui Ryland.
„Un roman care i-ar fi dat pe spate pe Robert A. Heinlein și Isaac Asimov.“
George R.R. Martin
„Solid din punct de vedere științific, generos ca forță a imaginației, rafinat din punct de vedere literar, spectaculos și uneori amuzant ca narațiune, dar, în cele din urmă, emoționant, Proiectul Hail Mary îți dă speranțe să crezi că epoca de aur a literaturii science-fiction nu a apus. Poate cel mai bun roman SF al ultimilor ani.“
Marian Coman, redactor-șef Armada