ȘTIRI John Malkovich va juca pe scena teatrului din Timișoara “Comedia infernală”, spectacol scris pentru el

Teatrul Naţional din Timişoara prezintă o premieră absolută pentru Timişoara şi un eveniment de excepție al Capitalei Europene a Culturii. Joi, 20 iulie şi vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19, la Teatrul Naţional, celebrul actor John Malkovich va interpreta spectacolul The infernal comedy / Comedie infernală.

epantofi.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre Comedie infernală, cu și pentru John Malkovich

The Infernal Comedy este un spectacol hibrid pe care scenaristul și regizorul Michael Sturminger l-a scris special pentru actorul care a jucat adesea pe scenele lumii, în ultimii ani, acest tip de spectacole, un melanj între operă și teatru.

Comedie infernală este un dialog între limbajul vorbit și cântat, cu un fundal sonor constituit de muzica lui Vivaldi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini – fiind susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijată de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului.

Într-un solilocviu de pe linia invizibilă dintre cei vii și cei morți, Malkovich dezvăluie autobiografia fictivă a unui criminalul în serie care, în anii ’90, a provocat o dezbatere aprinsă despre legătura dintre psihopatie și carismă. The Infernal Comedy s-a jucat în peste 150 de săli de spectacol din întreaga lume, pe trei continente.

perfect-tour.ro

Malkovich, implicat în mai multe proiecte în România în acest an

Anul acesta, actorul american John Malkovich va filma în România. El va face echipă cu Rupert Friend, starul din serialul Anatomia unui scandal pentru rolul celebrului dirijor Sergiu Celibidache în „The Yellow Tie”, filmul biografic despre artistul român. Friend va avea un rol central în lungmetraj, interpretându-l pe tânărul Celibidache, în timp ce John Malkovich va interpreta versiunea mai în vârstă a dirijorului.

Citește și

John Malkovich îl va interpreta pe Sergiu Celibidache în The Yellow tie

Scenariul filmului este semnat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și de James Olivier („Octav”). Pelicula este inspirată de viața lui Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori ai lumii, considerat deopotrivă geniu și nebun de lumea muzicii clasice convenționale.

libris.ro

John Malcovich și proiectele sale hibrid teatru – muzică clasică

În ultimii ani, actorul a făcut înconjurul lumii cu proiectul său „Report on the Blind”, inclus în topul celor mai interesante proiecte culturale de către revista Forbes, în 2016. Lucrarea este bazată pe un fragment din romanul lui Ernesto Sabato “Despre eroi și morminte” și însoțită de o piesă a compozitorului rus Alfred Schnittke, interpretată de Orchestra Óbuda Danubia și de pianista Anastasya Terenkova.

În ianuarie 2015, “Report on the Blind” a avut premiera mondială la Seul și apoi un succes redutabil în Europa și America de Sud. În 2016, John Malkovich a jucat piesa, alături de Anastasya Terenkova și Helsinki Philharmonic Orchestra la Helsinki Music Center, dar și în Italia, Slovenia și Croația.

John Malkovich a finalizat recent un proiect similar la Viena, unde jucase anterior alte două piese – hibrid de muzică clasică și teatru „Just call me God”, urmate de un turneu în Europa. În Festivalul Gent, din Belgia, actorul american a interpretat piesa „The Music Critic”, cu ovații interminabile.

answear.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: