BOOKFEST Dezbatere Pactul pentru Lectură, „Ai un manuscris. Ce faci cu el?” și alte zeci de evenimente dedicate profesioniștilor industriei de carte

  • Bookfest 2023 va găzdui dezbateri și ateliere interesante despre problemele și soluțiile care pot fi aplicate în piața de carte din România
  • Pentru cei aflați la început de carieră, Bookfest 2023 vă pune la dispoziție o serie de ateliere practice susținute de nume mari ale lumii editoriale, precum Ai un manuscris. Ce faci cu el?, realizat de Marius Chivu
  • Scriitori și oameni de cultură renumiți precum Mircea Cărtărescu, Tatiana Niculescu, Dan Alexe, Gabriela Adameșteanu, Mircea Vasilescu, Ioana Bâldea Constantinescu, Radu Paraschivescu, Gheorghe Erizanu, Alex Donovici, Luminița Corneanu, Bruno Mazzoni, Adina Popescu, Dan Croitoru, Bogdan-Alexandru Stănescu, Lidia Bodea, Marius Chivu, Cătălin Striblea vor fi protagoniștii evenimentelor profesionale la această ediție Bookfest

epantofi.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Dezbatere despre Pactul pentru Lectură

Salonul Internațional de Carte Bookfest, care începe miercuri, 24 mai la pavilionul B2 de la Romexpo va fi punctul focal al celor mai actuale dezbateri despre provocările pieței locale de carte și soluțiile care au fost sau pot fi aplicate. 

Lansat de Asociația Editorilor din România, Pactul pentru Lectură este platforma care îi adună miercuri, 24 mai, de la ora 18, la scena AGORA, pe scriitorii Tatiana Niculescu și Dan Alexe, alături de editorul Gheorghe Erizanu și Bruno Giancarli, specialist al Asociației Editorilor din Italia, ca să discute despre ce se poate face pentru ca România să nu mai fie chiar ultima piață de carte din Uniunea Europeană.

Citește și

PACTUL PENTRU LECTURĂ Asociația editorilor lansează “ofensiva editorială împotriva analfabetismului funcțional”

De la 2 miliarde de euro la 300 de milioane de lei – Provocările pieței de carte italiană și românească, este titlul evenimentului moderat de prof. univ. dr. Mircea Vasilescu, autorul unui volum relevant despre acest subiect: Cultura română pe înțelesul patrioților (Humanitas, 2018).  

lensa.ro

Noi titluri și colecții vor fi disponibile la standurile editurilor, întâlniri cu autori și ilustratori, români sau străini. Italia, țara invitată de onoare a Salonului Internațional de carte Bookfest, le propune celor mici întâlniri cu autori și ateliere de introducere în studiul limbii italiene. 

Programul actualizat al evenimentelor poate fi accesat AICI 

La fel ca la toate edițiile Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi:

  • miercuri, 24 mai — 10:00-20:00;
  • joi, 25 mai — 10:00-20:00;
  • vineri, 26 mai — 10:00-21:00;
  • sâmbătă, 27 mai — 10:00-21:00;
  • duminică, 28 mai — 10:00-20:00.


Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău. Detalii, pe pagina oficială a proiectului: www.bookfest.ro

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul  Ambasadei Italiei din București, al Agenției Italiene pentru Comerț Exterior și al Institutului Italian de Cultură din București. 

Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii

Partener principal: Dedeman

Parteneri: Fundația Tinmar, Aldus UP, CELA EU.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Observator Cultural, Presshub, Răsfoiala.com, Revista Timpul, Booknation.ro, Știri pentru copii.

perfect-tour.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: