Generația Millennials citește mai mult, arată rezultatele primei cercetări trans-media

Millennials sunt cititorii cei mai avizi, arată datele primului raport de cercetare trans – media realizat în SUA de un consorțiu de edituri, biblioteci și companii media.

Mai mult de 4300 de cititori americani au participat la cercetarea “Media captivante și cărți”, care a și-a propus să identifice obiceiurile de selecție, cumpărare și lectură ale diverselor categorii demografice, în corelație cu obiceiuri de consum referitoare la filme și jocuri.

Iată câteva dintre rezultate.

Cititorii avizi (cei care citesc mai mult de 4 cărți lunar) sunt îndeosebi tineri din generația Millenials (născuți între 1981 – 1995). Aceștia tind să consume cu aviditate și alte media decât cărțile și fac adesea parte din etniile afro-americană sau latină.

Tot ei sunt responsabili și de creșterea vânzărilor de carte în anul pandemiei, întrucât au cumpărat mai multe cărți decât în anul precedent.

Cititorii care optează pentru audio-books și e-books o fac pentru că acestea le permit ca simultan să desfășoare o altă activitate.

Jumătate dintre respondenți citesc pentru divertisment. Celelalte motive pentru care cumpără cărți, în ordinea mențiunilor, sunt:

  • autoeducarea
  • cadouri pentru cei dragi
  • școală sau muncă

Cei mai importanți factori care determină cumpărarea unei cărți sunt: genul, autorul și recenziile. Doar 9% dintre participanții la studiu au spus că se uită la preț.

Media de cărți tipărite citite lunar este 3.8, cea pe audiobooks 1.8, iar pentru ebooks 2.4. De reținut aici că pentru acest sondaj au fost selectate exclusiv persoane care au declarat că au citit minim o carte anul trecut. Așadar media lunară e mai mare decât cea a populației generale.

41% dintre cei care piratează cărți le și cumpără, uneori chiar în formate diferite.

Doar 10% dintre cititorii americani spun că își iau recomandările de cărți, seriale, filme sau jocuri din social media. Sursele de încredere preferate sunt:

  1. Prietenii
  2. Autorul preferat
  3. Familia

Locurile în care descoperă titluri noi:

  1. Magazinele online
  2. Librăriile
  3. Evenimente cu autorii

Studiul integral poate fi consultat aici. Un raport similar realizat în România anul trecut a arătat că românii au citit mai mult în 2020. Mai multe detalii găsiți aici.

2 gânduri despre „Generația Millennials citește mai mult, arată rezultatele primei cercetări trans-media

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: