NOUTATE “Educaţie sexuală. Ghidul fetelor”, de Michele Hope, a fost lansat astăzi

Volumul „Educaţie sexuală. Ghidul fetelor”, de Michelle Hope, care reuneşte peste 100 de răspunsuri sincere la întrebările pe care şi le pun fetele de peste 11 ani despre corpul lor, identitatea de gen, întâlniri, sex şi relaţii, a fost lansat de editura ALL.

„Educaţia sexuală făcută pe cont propriu este periculoasă şi poate avea consecinţe de-a dreptul tragice. De aceea, le putem oferi fetelor noastre şansa de a descoperi informaţii vitale pentru sănătatea şi împlinirea lor din surse sigure, verificate. Această carte le furnizează sfaturi absolut necesare, adresându-li-se pe un ton prietenos, de înţelegere şi de acceptare. Tinerele cititoare vor deveni mai încrezătoare şi mai liniştite cu privire la ele însele şi la corpurile lor. Pe adulţi, cartea îi va inspira să înceapă conversaţii necesare şi să descopere cum le pot fi alături copiilor,” arată editura în comunicatul transmis presei.

Cartea are o grafică modernă, ilustraţii color şi cuprinde cinci capitole: „Cunoaşte-te pe tine însăţi”, „Ce naiba se petrece cu trupul meu?”, „Treburi de fete”, „Relații sănătoase” şi „Să vorbim despre sex”.

Câteva dintre întrebările la care adolecentele vor găsi răspuns în “Educație sexuală. Ghidul fetelor”:

Ce-i de făcut dacă nu îmi place corpul meu sau cum mă simt în propriul trup?
Trebuie să postez online ca să fiu cool?
De ce îmi crește păr pe corp?
Ce este menstruația? De ce avem cicluri menstruale?
Ce să fac ca să nu mai fiu victima bullying-ului (sau a cyberbullying-ului)?
Ce înseamnă să fii virgin/virgină?
Cum procedez dacă cineva vrea să mă oblige să fac ceva împotriva voinței mele?

Despre Michele Hope, autoarea cărții “Educație sexuală. Ghidul fetelor”

Michelle Hope şi-a construit o carieră ca educator pe teme legate de sexualitate, sănătatea reproducerii şi incluziune socială. A absolvit un master în dezvoltare umană şi are o vastă pregătire postuniversitară în domeniul sexualităţii. A fost profesor timp de zece ani și a lucrat în comunități marginalizate, cunoscând “la firul ierbii” implicațiile și efectele lipsei educației sexuale. De 15 ani scrie despre sexualitate, ţine cursuri, participă la evenimente de profil şi dezvoltă programe creative de educaţie sexuală pentru tineri.

„Nutresc speranţa că, după ce vei citi această carte, îţi vei da seama că este în regulă să dansezi după muzica din propriul suflet, că meriţi tot ce este mai bun şi mai frumos pe lume şi că eşti protagonista vieţii tale”, este mesajul transmis de autoare pentru tinerele cititoare.

2 gânduri despre „NOUTATE “Educaţie sexuală. Ghidul fetelor”, de Michele Hope, a fost lansat astăzi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: