VIDEO Romanul “Splendida cetate a celor o mie de sori” va fi adaptat pentru micile ecrane

Compania One Community obținut de la Khaled Hosseini, autorul bestsellerului Vânătorii de zmeie, drepturile pentru adaptarea în serie limitată a celui de-al doilea roman al său foarte popular – “Splendida cetate a celor o mie de sori„. (citește recenzia)

libris.ro

A doua adaptare pentru ecran a unei cărți de Hosseini, după Vânătorii de zmeie

Romanul, care are ca temă condiția dramatică a femeii afgane, obligată de familie și societate să respecte cutume religioase care îi anulează drepturi fundamentele și îi distrug identitatea și demnitatea, s-a vândut în 17 milioane de exemplare în 130 de țări, în 56 de limbi.

Actorii despre adaptarea romanului Splendida cetate a celor o mie de sori

Splendida cetate a celor o mie de sori acoperă trei decenii din istoria afgană, din perspectivă feminină, explorând impactul războiului prin intermediul unei povești de prietenie și al triumfului iubirii.

Viitorul producător al seriei a spus despre roman

„Una dintre cele mai frumos scrise cărți pe care le-am citit. Este o perspectivă dură asupra istoriei recente a Afganistanului, dar și o poveste de dragoste profund emoționantă, plină de speranță și inspirație, iar noi suntem încântați să lucrăm cu Khaled pentru a o aduce din pagină pe ecran.”

În calitate de scenarist, Khaled Hosseini a mai scris anterior un episod pilot al filmului Airport Weekend, despre Becca Heller și mișcarea socială pe care a creat-o în SUA. Tânăra avocată a devenit faimoasă pentru că a adunat o armată de colegi de breaslă care au luat cu asalt aeroporturile americane pentru a acorda asistență celor care soseau în SUA la câteva ore după ce Trump a declarat interdicția musulmană.

Vânătorii de zmeie, primul bestseller al lui Hosseini, a fost ecranizat pentru cinema de regizorul Marc Forster și a fost nominalizat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film străin în 2007. Filmul a fost interzis în Afganistan.

Ultima carte publicată de autor este un volum ilustrat realizat în colaborare cu agenția ONU pentru refugiați, UNHCR. Sea Prayer vorbește despre criza imigranților sub forma unei scrisori scrise de un tată către fiul său. A fost inspirată de teribila imagine a copilul aruncat la țărm de valurile mării, în Turcia.

perfect-tour.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: