FILM “Viața mincinoasă a adulților”, după romanul de Elena Ferrante, va fi în curând pe Netflix

Doar o zi a mai rămas până la difuzarea miniseriei Netflix „Viața mincinoasă a adulților”, filmul după romanul cu același nume al Elenei Ferrante. Serialul se lansează în 4 ianuarie 2023, iar cele șase episoade vor fi disponibile pe Netflix România.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

A treia ecranizare recentă după Elena Ferrante explorează zonele sensibile ale relațiilor intime și de familie

Compania Netflix a anunțat, în primăvara lui 2022, achiziționarea drepturilor de autor pentru ecranizarea ca serial TV, în colaborare cu casa de producții italiană Fandango. În mai puțin de un an, producția a fost finalizată, către finalul anului a ajuns în faza de post-producție.

Când apare “Viața mincinoasă a adulților”, film?

Viața mincinoasă a adulților filmul apare în 4 ianuarie și este a treia ecranizare a romanelor scriitoarei, apărută recent, după serialul Prietena mea genială, produs de HBO și un film artistic marca Netflix, Fiica ascunsă, cu Olivia Coleman în rolul principal. Cărțile autoarei au mai fost sursă de inspirație și pentru producătorii italieni care le-au transformat în filme în anii 90 – Zilele abandonului, Iubire amară și Fiica ascunsă.

Copilăria și inocența Giovannei, protagonista romanului Viața mincinoasă a adulților, se apropie de final în ziua în care tatăl ei constată dezamăgit că fata începe să semene cu un personaj absent din viețile lor, urâta mătușa Vittoria, sora înstrăinată. Intrigată, fata pleacă în căutarea originilor ascunse și, fără să știe, a unei noi identități. Va găsi nu doar o mătușă, ci o întreagă poveste complicată de familie în care relațiile de suprafață acoperă un păienjeniș de minciuni, prefăcătorii și trădări. (vezi recenzia)

Cea mai recentă carte Elenei Ferrante a fost lansată în noiembrie anul trecut, însă nu a fost încă publicată în limba română. O carte de eseuri a Elenei Ferrante, Invențiile ocazionale, este ultima traducere din opera celei mai îndrăgite scriitoare italiene contemporane.

chilipirul-zilei.ro/

Despre Elena Ferrante

Încă de la apariția romanului Prietena mea genială, care deschide Tetralogia Napolitană, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în așa-numită „Febră Ferrante“. Este considerată una dintre prozatoarele contemporane cele mai puternice, o stilistă desăvârșită, cu o intuiție artistică ieșită din comun, care a câștigat admirația mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – și a unor critici importanți precum James Wood, John Freeman sau Eugenia Williamson. Dar, fără îndoială, primirea cea mai călduroasă a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce le vorbește într-un stil plin de frumusețe și de forță despre sentimentul de apartenență, despre relațiile umane, dragoste, familie și prietenie.

La Editura Pandora M au apărut toate volumele Tetralogiei Napolitane: Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei ce rămân și Povestea fetiței pierdute, romanele Fiica ascunsă, Iubire amară, Zilele abandonului și Viața mincinoasă a adulților, volumul de interviuri, eseuri și confesiuni Frantumaglia, precum și cartea pentru copii Noaptea pe plajă. Povestea fetiței pierdute a fost nominalizată la Man Booker Prize (2016) și a primit Medalia de Aur pentru ficțiune în cadrul Independent Publisher Book Awards (2016).

Tetralogia Napolitană este ecranizată de HBO sub forma unui miniserial. Cea mai recentă adaptare este cea a romanului Fiica ascunsă, debutul în regie al actriței Maggie Gyllenhaal, ecranizare nominalizată la cele mai importante premii în cinematografie ale anului 2022, ce reunește nume importante ale cinematografiei, precum Olivia Colman, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, Jessie Buckley sau Paul Mescal.

perfect-tour.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: