ECRANIZARE Elena Ferrante, “Viața mincinoasă a adulților” va fi în curând pe Netflix

Mai puțin de două luni au rămas până la difuzarea miniseriei Netflix „Viața mincinoasă a adulților”, după romanul cu același nume al Elenei Ferrante. Filmul serial se lansează în 4 ianuarie 2023, iar cele șase episoade vor fi disponibile inclusiv pe Netflix România.

libris.ro

Articolul conține bannere publicitare, butoane și linkuri către librării online. Prin accesarea lor și plasarea unei comenzi, ne ajutați să scriem zilnic despre educație, carte și lectură și să vă aducem cele mai noi vești din lumea culturală și literatura universală. Plasarea comenzii via Răsfoiala nu modifică prețul produselor comandate.

A treia ecranizare recentă din opera Elenei Ferrante explorează zonele sensibile ale relațiilor intime și de familie

Compania Netflix a anunțat în această primăvară achiziționarea drepturilor de autor pentru ecranizarea ca serial TV, în colaborare cu casa de producții italiană Fandango. În mai puțin de un an, producția a fost deja finalizată, iar filmul este acum în faza de post-producție.

Viața mincinoasă a adulților este cea de-a treia ecranizare a romanelor scriitoarei realizată în ultimii ani, după serialul Prietena mea genială, produs de HBO și un film artistic marca Netflix, Fiica ascunsă, cu Olivia Coleman în rolurile principale. Cărțile autoarei au mai fost sursă de inspirație și pentru producătorii italieni care le-au transformat în filme în anii 90 – Zilele abandonului, Iubire amară și Fiica ascunsă.

Copilăria și inocența Giovannei, protagonista romanului Viața mincinoasă a adulților, se apropie de final în ziua în care tatăl ei constată dezamăgit că fata începe să semene cu un personaj complet absent din viața lor, urâta mătușa Vittoria, sora lui înstrăinată. Intrigată, fata pleacă în căutarea originilor ascunse și a noii sale identități. Va găsi nu doar o mătușă, ci o întreagă poveste complicată a unor familii în care relațiile de suprafață acoperă un păienjeniș de minciuni, prefăcătorii și trădări. (vezi recenzia)

Cea mai recentă carte Elenei Ferrante a fost lansată în noiembrie anul trecut, însă nu a fost încă publicată în limba română. O carte de eseuri a Elenei Ferrante, Invențiile ocazionale, este ultima traducere din opera celei mai îndrăgite scriitoare italiene contemporane.

perfect-tour.eu

Despre Elena Ferrante

Încă de la apariția romanului Prietena mea genială, care deschide Tetralogia Napolitană, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în așa-numită „Febră Ferrante“. Este considerată una dintre prozatoarele contemporane cele mai puternice, o stilistă desăvârșită, cu o intuiție artistică ieșită din comun, care a câștigat admirația mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – și a unor critici importanți precum James Wood, John Freeman sau Eugenia Williamson. Dar, fără îndoială, primirea cea mai călduroasă a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce le vorbește într-un stil plin de frumusețe și de forță despre sentimentul de apartenență, despre relațiile umane, dragoste, familie și prietenie.

La Editura Pandora M au apărut toate volumele Tetralogiei Napolitane: Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei ce rămân și Povestea fetiței pierdute, romanele Fiica ascunsă, Iubire amară, Zilele abandonului și Viața mincinoasă a adulților, volumul de interviuri, eseuri și confesiuni Frantumaglia, precum și cartea pentru copii Noaptea pe plajă. Povestea fetiței pierdute a fost nominalizată la Man Booker Prize (2016) și a primit Medalia de Aur pentru ficțiune în cadrul Independent Publisher Book Awards (2016).

Tetralogia Napolitană este ecranizată de HBO sub forma unui miniserial. Cea mai recentă adaptare este cea a romanului Fiica ascunsă, debutul în regie al actriței Maggie Gyllenhaal, ecranizare nominalizată la cele mai importante premii în cinematografie ale anului 2022, ce reunește nume importante ale cinematografiei, precum Olivia Colman, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, Jessie Buckley sau Paul Mescal.

lensa.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: