NOUTATE „Poarta cerului”, de Eric Emmanuel Schmitt (volumul doi din seria „Străbătând secolele”)

La editura Humanitas se află în pregătire pentru apariția în 2 februarie 2023, cel de-al doilea volum al ciclului romanesc „Străbătând secolele”.(romanul care deschide seria este Paradisuri pierdute). Poarta cerului, de Eric -Emmanuel Schmitt readuce la viață, prin aventurile lui Noam, vibranta lume a Mesopotamiei.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

libris.ro

Despre „Poarta cerului”, de Eric -Emmanuel Schmitt

Noam, personajul central al acestei povești care traversează milenii, se află în căutarea Nourei, iubita care pare să-i scape mereu, iar călătoriile sale îl poartă în proverbialul oraș Babilon, loc în care toate neamurilor vorbeau odinioară aceeași limbă. Orașul se află sub conducerea unui tiran dispus la orice compromis pentru a-și duce la bun sfârșit obsesia grandioasă – un construcție de proporții nemaivăzute, turnul în care va urca până la zei. Deopotrivă cu tovarăși noi și întâlniri cu vechi inamici, aventura în vechea Mesopotamie îi va aduce lui Noam pasiuni fascinante – astronomia, arhitectura și scrisul.

Pieter Brugel cel Bătrîn, Turnul Babel

𝐃𝐞 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚, 𝐚𝐯𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐝𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐧𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞. Întâlnim personaje care amintesc de Nabucodonosor, Avraam, Sara, Isaac, Ismael și atât de mulți alți eroi ai Vechiului Testament. Înainte să abordeze epoca faraonilor, apoi cea a grecilor, Evul Mediu și China, Schmitt zăbovește aici în zorii tuturor civilizațiilor.

„Dialogurile sunt fluente, scriitura e vie, aventurile extraordinare. S-o spunem din capul locului – această continuare este uluitoare!“ 

Le Figaro

Prima partea a seriei a fost lansată în România vara trecută. Paradisuri pierdute, cartea întâi din saga „Străbătând secolele“ este începutul unei aventuri care îl are ca protagonist pe Noam, un bărbat care a venit pe lume cu 8 000 de ani în urmă. Noam trăiește într-un sat înconjurat de ape, în mijlocul unor peisaje care-ți taie răsuflarea și al unei comunități împotriva căreia va fi nevoit să se revolte, după ce se îndrăgostește de frumoasa Noura și se redescoperă pe sine. O poveste de dragoste înălțătoare și o perspectivă amplă asupra istoriei omenirii.

lensa.ro

Fiecare dintre cele opt volume ale ciclului de romane este corelat cu personalități, evenimente și locuri emblematice ale Istoriei omenirii:

𝟏. Paradisuri pierdute (sfârșitul neoliticului și Potopul);

𝟐. Poarta cerului (Babelul și civilizația mesopotamiană);

𝟑. Soarele întunecat (Egiptul faraonilor și Moise);

𝟒. Lumina fericirii (Grecia secolului al IV lea î.Hr.);

𝟓. Cele două împărății (Roma și nașterea creștinismului);

𝟔. Mistificare (Europa medievală și Ioana d’Arc);

𝟕. Timpul cuceririlor (Renașterea și descoperirea Americilor);

𝟖. Revoluții (Revoluții politice, industriale, tehnice).

Ce mai găsești pe Răsfoiala despre Schmitt sau romane de dragoste

Recenzie Pachinko, Min Jin Lee

Eric Emmanuel Schmitt, Omul care vedea dincolo de chipuri

Sally Rooney, Conversații cu prietenii

answear.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: