LANSARE “Omul în căutarea sensului vieții” ediția pentru tinerii cititori, de Victor Frankl

Vineri, 27 ianuarie, de Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Holocaustului, la Muzeul Național al Țăranului Român a fost lansată ediția pentru tinerii cititori (12+) a cărții Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl.

carturesti.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre “Omul în căutarea sensului vieții”, de Victor Frankl

Cartea psihiatrului Victor Frankl, Omul în căutarea sensului vieții, bazată pe experiențele trăite la Auschwitz, stă la baza școlii de psihoterapie pe care acesta a fondat-o ulterior – logoterapia (terapia sensului). “Vreau să trăiesc pentru a-mi revedea soția” a fost sensul pe care Victor l-a dat vieții sale în clipele în care oamenii din jurul său, umiliți, brutalizați și exasperați de foame, frig și frică, se lungeau pe podea în așteptarea morții, refuzând ideea că o astfel de viață are sens și poate fi îndurată.

Ideea centrală a “școlii” lui Frankl, aceea că fiecare dintre noi trebuie să-și identifice și urmărească neobosit propria rațiune de a exista, l-a ajutat să supraviețuiască ororilor Holocaustului. Volumul în care rememorează drumul său în căutarea sensului vieții a ajuns bestseller internațional, cu peste 10 milioane de exemplare vândute.

Omul în căutarea sensului vieții, ediția pentru tineri cititori, deschide o perspectivă intimă asupra înțelegerii celui care se află în împrejurări dramatice și a răspunsului la traumă – prin acceptare și găsirea resorturilor intime, personale, de reziliență. Volumul prezintă un text adaptat vârstei cititorilor, un glosar de termeni, discursuri comemorative ale autorului și o prefață semnată de autorul bestsellerului „Băiatul cu pijamale în dungi”, John Boyne.

„Omul în căutarea sensului vieții este un volum al cărui nucleu e alcătuit din propria experiență a autorului, care inițial fără să vrea, apoi în mod conștient, a devenit propriul lui obiect de studiu. În cei trei ani cât a stat în Auschwitz, Frankl, cu un simț al realității mai mult decât dezvoltat, ajunge să conștientizeze tot ceea ce trăiește. Astfel toată psihoterapia lui, care astăzi este foarte căutată, a fost construită pe propria experiență și nu pe o teorie plecată din laborator, născută a priori. Ci pe experiența lui și apoi aplicată pacienților săi.

O carte care se adresează întâi de toate celor tineri și apoi altor categorii. Pe cât de multă cruzime descoperim în aceste pagini, pe atât de multe soluții ne oferă. “

Elisabeth Ungureanu

Citește și

RECENZIE Cartea poștală, Anne Berest

watchshop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: