FILM Nicole Kidman va juca în The Perfect Nanny, ecranizarea romanului “Cântec lin” de Leila Slimani

Nicole Kidman revine la HBO într-un thriller bazat pe romanul scris de Leïla Slimani, “Cântec lin” (original „The Perfect Nanny”). Câștigătoarea premiilor Oscar și Emmy va fi și producător executiv, împreună cu actrița Maya Erskine, care va juca, de asemenea, în film și va scrie scenariul.

Romanul lui Slimani, publicat în Franța sub numele de „Chanson Douce”, este un thriller care urmărește relația dependentă dintre o familie și bona pe care o angajează. Cântec lin a fost distins cu Premiul Goncourt și nominalizat la Prix Renaudot, Prix Femina, Prix de Flore și Prix Interallié.

Cartea a fost deja ecranizată în Franța, iar filmul poate fi văzut pe Netflix.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

cartepedia.ro

Despre Cîntec lin de Leila Slimani

În ciuda nemulțumirii soțului, Myriam, mama a doi copii încă destul de mici încât să aibă nevoie de ea, decide că vrea să se întoarcă la job și la viața de dinainte de maternitate. Urmează inevitabilele căutări ale dădacei perfecte și în scurtă vreme, în viața lor de familie apare tânăra Louise, pe care copiii o îndrăgesc imediat. Dincolo de povestea plină de mister și de portretul de familie, scriitoarea prezintă o perspectivă amplă asupra epocii actuale, cu concepțiile despre dragoste și parenting, dinamica dominație – bani și prejudecățile împărtășite despre clase sociale. Stilul frust și limpede al Leilei Slimani, presărat cu frânturi de poezie creează o atmosferă aparte și captivantă.

Cântec lin te prinde în paginile lui cu o forță uimitoare, ce vine atât din măiestria cu care autoarea stăpânește povestea, cât și din stilul precis, rece, incisiv.”

Le Monde

Ce am mai scris pe Răsfoiala despre Leila Slimani

RECENZIE Țara celorlalți

Romane premiate Anansi. World Fiction 2022

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: