BREAKING Mircea Cărtărescu a câștigat Los Angeles Times Book Prize la categoria Ficțiune cu romanul Solenoid

Mircea Cărtăreascu a câștigat premiul Los Angeles Times la categoria „Ficțiune”, pentru romanul său „Solenoid„, apărut toamna trecută în Statele Unite ale Americii, în traducerea lui Sean Cotter, la editura Deep Vellum. Scriitorul s-a aflat recent într-un turneu de promovare a cărții sale în SUA, unde s-a întâlnit cu cititorii americani.

Capodopera lui Mircea Cărtărescu, Solenoid, este genul de text literar uluitor, ale cărui calități pot fi observate chiar și într-un mic fragment luat la întâmplare”, au scris jurații concursului literar în deschiderea motivației.

cartepedia.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Premiul acordat lui Mircea Cărtărescu este unul dintre cele mai renumite din SUA

Diploma care însoțește premiul Los Angeles Book Prize pentru Ficțiune

Într-una dintre poze, editorul meu american e transfigurat de bucurie. Mulțumesc, Will Evans, mulțumesc, Sean Cotter, mulțumesc juriului Los Angeles Times Book Prize! Mulțumesc ICR NY pentru recentul turneu american! Încă nu-mi vine să cred că “Solenoid” a câștigat acest premiu, unul dintre cele mai importante din USA.

a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook

Pe parcursul lunii aprilie 2023, Mircea Cărtărescu a participat la turneul de promovare a ediției în limba engleză a romanului „Solenoid”. Evenimentele l-au adus pe scriitorul român față în față cu cititorii americani din cinci orașe – San Francisco, Seattle, Dallas, Houston și New York.

noriel.ro

Imagine de la turneul din SUA via ICR

Veritabilă revelație a sezonului literar curent în SUA, Solenoid a fost aleasă între cele mai remarcabile cărți ale anului 2022 de publicații cu reputație precum New Yorker, Publishers Weekly, The Financial Times, Words Without Borders.

Solenoid începe sub forma unui jurnal intim al unui profesor pasionat de literatură, care-și consemnează deopotrivă existența diurnă, temerile, iubirile și fantasmele, iar apoi devine o explorare densă a matematicilor, filosofiei, istoriei și a vieții însăși, pe fundalul unui București văzut ca stare de spirit, ca portal de evaziune, mai degrabă decât ca oraș real.

Citește și

Recenzie Theodoros, Mircea Cărtărescu. O desfătare literară

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: