NOUTATE Prințesa Urbană lansează un ghid de educație rutieră pentru copii “Verde: Mergi! Roșu: Stai! Ema și Eric învață regulile de circulație”

Vineri, 5 mai 2023, la Mall Băneasa, scriitoarea Ioana Chicet Macoveiciuc lansează volumul de educație rutieră “Verde: Mergi! Roșu: Stai! Ema și Eric învață regulile de circulație”, adresat copiilor cu vârste de 3 – 7 ani. Cartea a ieșit recent de la tipar și se poate comanda deja.

Câteva dintre temele explorate în acest ghid rutier pentru copii sunt:

  • De ce e importantă cunoașterea regulilor de circulație?
  • Ce ne spun indicatoarele rutiere?
  • Cum și de ce traversăm într-un anume ritm pe zebră
  • Cum se așteaptă corect autobuzul?
  • De ce are semaforul trei culori?
  • Cele trei reguli esențiale atunci când mergi cu bicicleta
  • De ce unele mașini folosesc sirenă?

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre reguli în trafic, pe înțelesul copiilor

Educația rutieră este esențială în viața copiilor, la fel ca cea emoțională, cea spirituală și cea financiară. Copiii au nevoie să învețe cât mai repede regulile care țin de siguranță: cum și pe unde se traversează, semnificația semafor, ce indică semnele de circulație și cum se folosește bicicleta în siguranță.

Cartea începe cu un “accident” care are loc în sufragerie într-o oarecare sâmbătă. Eric aleargă după Ema, care i-a luat o măslină. Din cauza vitezei se ciocnesc, ocazie pentru ofuri și împăcare, dar mai ales pentru o oportună lecție de educație rutieră. Cei patru Pofticioși ies în oraș și explorează străzi, intersecții, semafoare, indicatoare și diverse situații din trafic. În scurtă vreme, Ema și Eric vor fi aflat tot ce au nevoie să știe la vârsta lor despre regulile de circulație, indiferent că ești pieton, biciclist, pasager sau șofer.

Toate informațiile tehnice din carte și ilustrațiile, realizate de Lavinia Trifan, au fost verificate de un specialist.

Citește și

LIBRIS Gabor Mate și Prințesa Urbană conduc topurile vânzărilor. Cel mai fidel client al librăriei a plasat în 2023 peste 1500 de comenzi.

RECENZIE Povești de vis pentru copii cu dichis. Cartea pe care copiii pot mâzgăli în voie.

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: