BOOKFEST aduce cititorilor peste 200 de expozanți și 3000 de titluri noi de carte. Ia-ți voucherul de la Răsfoiala!

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai așteptat eveniment care aduce la un loc cartea, scriitorii și cititorii, începe miercuri, 24 mai 2023 la ora 10:00. Bookfest are loc, așa cum și-a obișnuit vizitatorii, în pavilionul B2 al Complexului Romexpo, intrarea publicului fiind liberă, ca la toate edițiile anterioare.

cartepedia.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Sărbătoarea cărții ține cinci zile, iar în weekend are program prelungit

Mai mult de 200 de expozanți din țară și din Republica Moldova, deopotrivă cu organizații de promovarea lecturii și literaturii și institute culturale vor fi la Bookfest zi de zi, astfel:

  • Miercuri, 24 mai — 10:00-20:00;
  • Joi, 25 mai — 10:00-20:00;
  • Vineri, 26 mai — 10:00-21:00;
  • Sâmbătă, 27 mai — 10:00-21:00;
  • Duminică, 28 mai — 10:00-20:00.

Reduceri spectaculoase, aproximativ un milion de volume scoase la vânzare – incluzând 3000 de titluri noi, peste 400 de lansări de carte și dezbateri, 60 de evenimente pentru copii cu participarea autorilor români consacrați, mese rotunde dedicate stării culturii scrise şi recitaluri muzicale – toate îi așteaptă pe iubitorii de carte la Bookfest 2023.

Evenimentele vor avea loc atât la standurile participanților, dar și în spații amenajate: trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest și un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior.

noriel.ro

Corul Madrigal va intona imnurile de stat la deschiderea Bookfest

Invitatul de onoare al ediției curente este Italia, care le propune iubitorilor de carte un program cu lansări de carte, dezbateri, și evenimente pentru copii. Astfel Ediția Bookfest 2023 va fi deschisă oficial miercuri, 24 mai, la ora 12.00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care sunt invitați E.S. domnul Alfredo Maria Durante Mangoni – Ambasadorul Italiei în România, Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Lucian Romașcanu – ministrul Culturii, alături de Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România, organizatoarea evenimentului.

În anul în care sărbătorește șase decenii de activitate, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” lansează Bookfest intonând imnurile naționale ale României și Italiei. De asemenea, corul va susține un recital în prima zi a Salonului Internațional de Carte Bookfest, în 24 mai, de la ora 13.30. Repertoriul va cuprinde lucrări din Renașterea italiană, precum și compoziții românești.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia.

Programul complet și actualizat al evenimentelor va fi afișat pe pagina www.bookfest.ro.

epantofi.ro

Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău. Detalii, pe pagina oficială a proiectului: www.bookfest.ro.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ambasadei Italiei din București, al Agenției Italiene pentru Comerț Exterior și al Institutului Italian de Cultură din București.

Câștigă vouchere pentru cărți cu Răsfoiala!

În calitate de partener media al evenimentului, Răsfoiala oferă cititorilor posibilitatea de a câștiga vouchere pentru cărți în valoare de 100 lei. Al doilea concurs prin care, împreună cu organizatorii, punem în joc tichetele are loc pe paginile noastre de Facebook, Instagram și TikTok. astăzi, 18 mai, începând de la ora 20:00. Detalii în postările dedicate și în Regulament.

Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii

Partener principal: Dedeman

Parteneri: Fundația Tinmar, Aldus UP, CELA EU.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Observator Cultural, Presshub, Răsfoiala.com, Revista Timpul, Booknation.ro, Știri pentru copii.

perfect-tour.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: