STUDIU Cititul te face un om mai bun. Au verificat cercetătorii americani.

Rezultatele unei cercetări comparative recent publicate de Civic Science, arată că, față de persoanele care nu sunt interesate de cărți și lectură, cititorii sunt mai înclinați să protejeze mediul, să sprijine cauze caritabile sau să facă voluntariat.

perfect-tour.ro

Pe lângă avantajele cunoscute – vocabularul mai bogat și o mai vastă cultură generală (mai ales pentru cei care citesc și non-ficțiune), creșterea fericirii și a empatiei și stimularea gândirii analitice, cititul face bine chiar și societății ca întreg.

Comparând comportamentul cititorilor cu cel al persoanelor care nu citesc, cercetarea a scos în evidență anumite calități ale pasionaților de lectură:

Civic Science este o companie de cercetare care oferă servicii de profil unora dintre cele mai puternice corporații americane, cum sunt Apple, Bank of America, Microsoft, Amazon sau McDonalds.

Compania desfășoară sondaje ample în SUA, prin intermediul aplicațiilor specializate încorporate în conținutul unei rețele de site-uri web partenere vaste și diverse din punct de vedere demografic și geografic.

libris.ro

Un gând despre „STUDIU Cititul te face un om mai bun. Au verificat cercetătorii americani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: