TOP 10 bestsellere Nemira în 2021

1. Dune, de Frank Herbert

Dune, de Frank Herbert

Deși noua ediție a ieșit recent din tipar, cartea SF a lui Frank Herbert și lumea complexă, fascinantă pe care scriitorul a imaginat-o au detronat fără efort celelalte apariții de succes de anul acesta. Desigur, laudele aduse celei mai recente ecranizări i-au stârnit și mai tare pe fanii genului și pe curioșii care încă nu citiseră Dune.

2. Fiica Reichului, de Louise Fein

Fiica Reichului, de Louise Fein

Hetty Heinrich este fiica unui înalt ofițer nazist și sora unui pilot Luftwaffe, crescută cu dorința arzătoare de a-și juca rolul în gloriosul Reich de O Mie de Ani. Crede cu ardoare în țara ei și în omul care o conduce. Dar asta până când îl reîntâlnește pe Walter, prietenul ei evreu din copilărie, care îi aruncă în aer toate certitudinile. (Citește aici recenzia)

3. Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig

Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig

Matt Haig pare să transforme în aur tot ce atinge. Anul ăsta a dat lovitura cu Un băiat numit Crăciun și Cartea alinării – apărute tot la Nemira. Iar Biblioteca lui, prinde, iată, un onorabil loc trei în fața superpopularului Stephen King.

4. Mai târziu, de Stephen King

Mai târziu, de Stephen King

Jamie Conklin este singurul copil al unei femei singure și nu-și dorește decât o copilărie normală. Dar el nu e un copil oarecare. S-a născut cu o abilitate extraordinară pe care mama sa îl convinge să o țină secretă. Prețul pentru capacitatea de a vedea nevăzutul iese la iveală, atunci când un detectiv îl atrage în căutarea unui criminal care amenință să facă rău și de dincolo de mormânt.

apiland.ro

5. 100 de femei afurisite. O istorie, de Hannah Jewell

100 de femei afurisite. O istorie, de Hannah Jewellk

Hannah Jewell spune povestea femeilor care au extrem de multe nelegiuiri la activ, a femeilor care au scris lucruri periculoase, a celor care s-au opus unor conducători abuzivi sau care au lovit naziști în plex (metaforic sau nu). Este o carte despre femei afurisite care au existat dintotdeauna, dar despre care știm prea puține.

6. Secretele Parisului, de Natasha Lester

Secretele Parisului, de Natasha Lester

Surorile Penrose sunt cum nu se poate mai diferite. Skye pilotează avioane, cu mult curaj, iar Liberty îi critică fiecare mișcare. Chiar dacă femeile nu sunt primite în Forțele Aeriene Regale Britanice, Skye e hotărâtă să contribuie la câștigarea războiului. Când se reîntâlnește cu sufletul ei pereche, Nicholas, bucuria e de scurtă durată, fiindcă acesta e logodit cu o misterioasă franțuzoaică.

7. Mexican gothic, de Silvia Moreno-Garcia

Mexican gothic, de Silvia Moreno-Garcia

Am citit cartea asta, foarte promovată de editură, și pentru că autoarea e totuși premiată cu trofeul Hugo. Am fost foarte dezamăgită. Învățătură de minte – să păstrez o doză de scepticism chiar și la autorii premiați.

8. Sărutul pictat, de Elizabeth Mickey

Sărutul pictat, de Elizabeth Mickey

Viena, 1886. Un oraș al cafenelelor elegante, al operei și al unei comunități artistice în plină efervescență. Emilie, de numai 12 ani, cunoaște un pictor fermecător, dar controversat. Angajat de tatăl ei ca să-i dea lecții de desen, Klimt îi prezintă lui Emilie lumea boemă a artiștilor, a modelelor senzuale și a bogaților decadenți, care deopotrivă o înspăimântă și o fascinează.

9. Ierburi uitate, de Mona Petre

Ierburi uitate, de Mona Petre

Cartea Monei Petre a fost una dintre cele mai prezente în social media – și lăudate de cititorii gurmanzi. O colecție de căutări botanice și experimente culinare inspirate de flora spontană, cu asocieri de gusturi și tehnici de gătit din alte vremi.

10. Iernile sufletului, de Katherine May

Iernile sufletului, de Katherine May

Despre Iernile sufletului se spune că este o carte alinătoare, numai bună pentru o iarnă (reală sau sufletească) grea. Ține de cald. Folosind exemple din literatură, mitologie sau lumea naturală, Iernile sufletului adună o serie de lecții inspiratoare despre puterea eliberatoare a odihnei și a retragerii. (Citește aici recenzia.)

cartepedia.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: