Mitul Normalității, Gabor Mate

Cea mai nouă traducere din lucrările doctorului Gabor Mate „Mitul Normalității” este deja disponibilă în limba română. “Mitul normalității. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică” este cea mai recentă carte a Dr. Gabor Maté, scrisă împreună cu fiul său, Daniel Maté. Volumul abordează, asemeni altor lucrări ale sale, relația de cauzalitate între boli și emoțiile reprimate, dar și impactul presiunii “normalității” asupra sănătății.

libris.ro

“Mitul normalității” aduce dovezi științifice că reprimarea emoțiilor duce la boală

Cu peste patru decenii de experiență cu bolnavi în stadii terminale, Gabor Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” ca fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții sociale moderne, le exercită asupra corpului și minții noastre în detrimentul stării de sănătate. Cu toată expertiza și progresele enorme tehnologice, medicina occidentala eșuează să trateze omul ca întreg, ignorând modul în care cultura toxică din zilele noastre stresează organismul, încarcă sistemul imunitar și subminează echilibrul emoțional.

Noua carte a lui Gabor Maté, „The Myth of Normal” este, cred, un mare şi definitiv semnal de schimbare a paradigmei în care percepem bolile fizice şi suferințele psihice.
Un punct enorm de cotitură anunțat şi dovedit ştiințific despre cum o mulțime de boli autoimune şi nu numai sunt rezultatul emoţiilor reprimate şi al mecanismelor de adaptare la stress, la traumă.
O clarificare revelatoare despre cum echilibrezi constrângerile sociale cu nevoia de autenticitate.
Un mesaj ferm despre cât de disfuncţionali suntem şi de departe de instinctele naturale ale modului în care ne creştem copiii.

Oana Moraru, fondator Vocea Părinților

bestvalue.eu

Cea mai nouă carte de Gabor Mate este o investigație revoluționară a surselor bolilor, o critică încurajatoare a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice, dar și o cale către sănătate și vindecare. Câteva dintre subiectele tratate sunt:

  • Tensiunea dintre atașament și autenticitate exprimată prin deconectarea de sine;
  • Amprenta traumei și a stresului cronic în societate;
  • Modurile în care ideea de normalitate a culturii occidentale moderne subminează bunăstarea și sănătatea oamenilor
  • Conexiunile dintre emoții, sistemul nervos și cel imunitar;
  • Aspectele profunde ale compasiunii și calea spre reconectare.

Cartea va fi lansată luna viitoare, la conferința Normal Anormal, care va fi susținută de Dr. Gabor Mate la București. Până atunci însă, volumul este deja disponibil pentru precomandă.

Ce mai găsești pe Răsfoiala despre Gabor Mate

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

chilipirul-zilei.ro/

2 gânduri despre „Mitul Normalității, Gabor Mate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: