SERIE DE AUTOR Romanele lui Stephen King: lista completă (3)

Episodul trei din seria de autor Stephen King ne aduce unsprezece romane publicate între 1983 și 1991. Sunt anii în care King a devenit o celebritate incontestabilă, dar și vremuri în care autorul s-a luptat cu consumul de alcool și droguri.

În plan literar, această perioadă e, pe de o parte, marcată de diversitate (poveștile migrează de la suspansul clasic către basm, apoi spre science fiction, cu o doză sănătoasă de supranatural, indiferent de volum). Pe de altă parte, aceștia sunt anii în care apar câteva dintre titlurile “clasice” ale lui King, precum Christine, Cimitirul animalelor, Orașul bântuIT sau Misery, dar și comori ascunse precum Lucruri prețioase, pe care v-o recomand din toată inima.

Pentru fiecare volum recomandat, așa cum v-am obișnuit, am indicat cea mai bună ofertă a momentului. (O prinzi dacă dai click repede, apoi prețul va crește iar.)

Vezi și celelalte episoade din seria de autor Stephen King:

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.


nemira.ro

20. Christine (1983)

Stephen King – Christine

 Christine este unul dintre romanele-cult ale lui Stephen King; un tânăr cumpără o maşină clasică, doar că aceasta este bântuită de fantomele foştilor proprietari şi, o dată ce te-ai urcat la volanul ei, vei fi acaparat de viziuni şi secrete de demult. O maşină cu o personalitate proprie, capabilă să ucidă; un obiect care devine personaj într-un roman pe care nu îl poţi lăsa din mână.

21. Pet Sematary (1983) / Cimitirul animalelor

Stephen King – Cimitirul animalelor

 Stephen King imaginează în acest volum un cimitir pentru animale care provoacă strania revenire la viaţă a animăluțelor înhumate acolo. Este ceva în neregulă cu pământul din cimitirul acesta. Dar atunci când pierzi pe cineva drag, poate fi oare aceasta ultima soluţie să îl învii?…. Chiar dacă noua “viaţă” nu e deloc ceea ce te-ai fi aşteptat să fie?

answear.ro

22. Cycle of the Werewolf (1983)

Stephen King – Cycle of the Werewolf

Aceasta este o poveste clasică despre un vârcolac ce terorizează un orăşel la fiecare lună plină și, tehnic vorbind, cel mai scurt roman al lui King, de 127 de pagini.  Marty Coslaw, un tânăr în scaun cu rotile, este singurul care și-a dat seama de amenințarea vârcolacului. Unchiul său, oaia neagră a familiei, e unicul său aliat în această narațiune în care eroii cei mai neașteptați se luptă cu supranaturalul.

23. The Talisman (1984) / Talismanul

Stephen King – The Talisman

Stephen King a scris  Talismanul împreună cu Peter Straub. Un băiat de doisprezece ani pleacă în căutarea unui cristal numit “talismanul”, în speranţa că acesta îi va salva viaţa mamei sale bolnave de cancer. Această călătorie deschide uşile unui univers paralel în care personajele au “gemeni” din existenţa lor actuală.

Ediția românească este momentan epuizată.

24. The Eyes of the Dragon (1984) / Ochii dragonului

Stephen King – The Eyes of the Dragon

Deja perceput drept un autor consecvent de literatură horror, King deschide în 1984 calea spre cărţile sale din genul fantastic, poveşti din epoci medievale, cu personaje de basm şi vrăjitori atotputernici, iar Ochii dragonului e reprezentativă din acest punct de vedere.

Odată ca niciodată, în Regatul Delain, regele Roland e ucis, iar fiului său Peter îi este înscenat asasinatul. Ținut captiv într-un turn ani de zile, Peter trebuie să lupte pentru tron cu fratele său uzurpator și cu Flagg, un vraci sinistru. Sorții îi sunt potrivnici, dar prințul Peter are un plan.

Ediția românească este momentan epuizată.


lensa.ro

25. Thinner (1984)

Stephen King – Thinner

Thinner este o altă carte scrisă sub pseudonimul Richard Bachman. Un avocat corupt omoară într-un accident de maşină un ţigan nomad. Avocatul scapă de acuzaţii cu ajutorul relaţiilor sale, dar nu scapă de blestemul straniu pe care tatăl tânărului ucis îl abate asupra sa: să slăbească neîncetat, până la moarte, dacă nu reuşeşte să transmită blestemul altcuiva.

 Cartea aceasta are şi o particularitate: un librar ingenios a descoperit date de copyright din Biblioteca Congresului care dovedesc că Stephen King şi Richard Bachman sunt aceeaşi persoană. Asta a creat o isterie în masă printre fanii lui King şi vânzările cărţilor semnate Richard Bachman au crescut exponențial.

26. It (1986) / Oraşul bântuIT

Stephen King – Orașul bântuIT

Există o entitate ciudată, care ia înfăţişarea unui clovn şi care exploatează cele mai adânci frici ale celor mici. Şapte puşti dintr-un oraş american de provincie sunt următoarea ţintă a acestui clovn sinistru.

Recunosc, Orașul bântuIT n-a fost niciodată între favoritele mele de Stephen King, dar romanul continuă să aibă un succes fulminant, iar ecranizările succesive au adus încasări de peste un miliard de dolari. De curând am anunțat că personajul emblematic al romanului, clovnul Pennywise, va fi protagonistul unui nou serial HBO Max.

27. Misery (1987)

Stephen King – Misery

Romanul exploatează relaţia dintre un scriitor celebru şi o admiratoare psihopată care îl sechestrează într-o cabană izolată. După un accident de maşină, Paul Sheldon este salvat şi îngrijit de fosta asistentă medicală Annie Wilkes. Numai că ceea ce părea o convalescenţă sub grija unei străine binevoitoare se transformă într-un prizonierat apăsător.


watchshop.ro

28. The Tommyknockers (1987)

Stephen King – The Tommyknockers

The Tommyknockers este un roman în care King explorează universul literaturii SF: o localnică dintr-un orăşel numit Haven, scriitoare de poveşti din Vestul Sălbatic, descoperă un obiect metalic ce se dovedeşte a fi o protuberanţă a unei nave extraterestre îngropate în pământ. După ce localnicii dezgroapă nava, aceasta eliberează un gaz misterios care îi transformă pe aceştia în creaturi similare extratereştrilor de pe navă şi totul o ia razna.


29. The Dark Half (1989) / Jumătatea întunecată

Stephen King – The Dark Half

Romanul acesta evocă laitmotivul unora dintre cărţile lui King, ale căror personaje centrale sunt scriitori, ceea ce dă o tentă autobiografică acestor scrieri. În Jumătatea întunecată, un scriitor destul de puţin apreciat îşi vede pseudonimul, sub care are mult mai mult succes, încarnându-se într-un geamăn hotărât să aducă la realitate toate pornirile sale sinistre. Este vorba despre o altă metaforică luptă dintre bine si rău, de data asta cu un alter ego care pare să fi dominat o bună parte din aceşti ani în care Stephen King s-a confruntat cu alcoolismul şi consumul de droguri.

Ediția românească este momentan epuizată.

30. Needful Things (1991) / Lucruri preţioase

Stephen King – Needful Things

Magazinul “Lucruri preţioase” din Castle Rock, Maine, vinde o mulţime de chilipiruri de care fiecare dintre cei care îi trec pragul par să aibă nevoie. După ce te minunezi ce preţ mic trebuie să plăteşti pentru un lucruşor pe care ţi-l doreai de atâta vreme, afli că trebuie să accepţi şi câte o mică provocare nevinovată, ca o condiţie pe care Leland Gaunt, proprietarul magazinului o cere clienţilor săi. Numai că toate aceste mici lucruri cerute în schimbul chilipirurilor, duc la haos şi violenţă, aşa că devine tot mai clar că o vizită la “Lucruri preţioase” e de fapt un soi de pact cu diavolul.

Ediția românească este momentan epuizată.

perfect-tour.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: