NOUTATE Copilul tău scrie, Oana Moraru

Editura Univers a lansat zilele trecute volumul de parenting Copilul tău scrie, de Oana Moraru, fondatoare de școală, consultant în educație și profesoară. Cartea reprezintă un îndrumar și un instrument de lucru pentru părinți și profesori, sumarizând informații importante despre cele mai eficiente metode de învățare a scrisului.

În perioada lansării cartea poate fi comandată cu reducere.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Este al doilea volum al autoarei, după Copilul tău citește, un ghid foarte bine argumentat și organizat. Ambele cărți sunt folositoare atât pentru educatori, cât și pentru familiile care își doresc ca educația copiilor să se petreacă (așa cum este normal), în aceeași manieră structurată acasă, cum se petrece la școală.

cartepedia.ro

Despre „Copilul tău scrie”, de Oana Moraru

În anii de școală, scrierea deține un rol esențial, datorită eficienței sale, între mecanismele care îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea, să îi antreneze numeroasele paliere, pornind de la banala recunoaștere a alfabetului și a altor semne convenționale, apoi trecând prin memorare către ordonare, clasificare, analiză, sinteză și creație.

Abilitatea de a scrie texte este o competență fundamentală pentru viitorul copiilor, mai ales în contextul unei societăți aflate într-o dinamică uimitoare, conectată și fundamentată pe capacitatea noastră de a comunica. O situație cu care părinții se confruntă adesea, atunci când cei mici încep școala, indiferent cât sunt de inteligenți sau de pricepuți sunt la alte activități, sunt dificultățile sau neplăcerea de a scrie.

Iată aici noua mea carte despre cum ajung copiii să scrie bine. Găsiți în ea modele concrete de activități pentru dezvoltarea scrisului, de la clasa I la liceu, cu o poveste la final despre propriul meu copil, în cheie pedagogică: ce i-a influențat devenirea sau cum arată un traseu şcolar bun, cu un viitor deschis de puterea de a scrie „cu voce”.

Cartea vorbeşte şi despre lupta părinţilor şi a copiilor cu temele pentru acasă, şi despre cum anume facem paşi mici, dar siguri, către educarea scrisului creativ, logic şi relevant. Pentru sine, pentru examene, pentru creştere personală.

Ea vine însoţită de o poveste incredibil de bine scrisă, „Fetița care a salvat Iubirea” – o poveste în capitole, pentru copiii între 6 şi 12 ani, despre iubire, onestitate şi încrederea în dreptate. E o poveste pe care o vor îndrăgi, cu siguranţă, şi părinții, pentru că este scrisă pentru inimi – acolo unde nu există vârste sau timp.

Pe marginea acestei poveşti şi nu numai, am propus exemple de lucru în cartea mea – adică exerciții amuzante de scriere creativă, pentru plăcerea şi curajul exprimării.

Oana Moraru despre Copilul tău scrie

noriel.ro

Citește și RECENZIE Copilul tău citește, Oana Moraru

Ce mai găsești pe Răsfoiala despre parenting și copii

ATELIER Cum să nu-ți pierzi cumpătul, cu psihologul Cristian Andrei

CĂRȚILE COPILĂRIEI 10 cărți pentru copii de 7 ani

Despre Oana Moraru

Oana Moraru este consultant educațional, fondatoarea școlii private Helikon și creatoarea platformei Vocea Părinților. Are o experiență de 20 de ani în învățământ, unde a lucrat ca profesor de română și învățător. La editura Univers i-au apărut până acum două volume de non-ficțiune, Copilul tău citește (colaborare cu Olina Ortiz) și Copilul tău scrie, ambele dedicate părinților, educatorilor și copiilor deopotrivă, pentru că integrează elemente de metodică, pedagogie și parenting cu povești.

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: